O nouă performanță la buget: Vama Moldovei a încasat circa 507 mln lei într-o săptămână

Vitalie Vrabie, Serviciul Vamal Moldova, venituri in buget, bugetul Republicii Moldova, reforme, progrese
 
Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 20-26 august, 507,9 milioane de lei, fiind perfectate în total 11.106 de declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 270 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul RM al autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare și de încălțăminte, țigarete, textile pentru casă, piese auto noi și uzate etc.). Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 39 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 161.765 de lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 113.320 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 22.159 și respectiv 13.265 de traversări.

Total
0
Shares
Total
0
Share