Alte știri

O nouă provocare de la Tiraspol: Separatiștii intenționează să-și ”repatrieze” cetățenii aflați peste hotare, dar fără coordonarea Chișinăului

Pinterest LinkedIn Tumblr

În legătură cu declarațiile reprezentanților așa-zisei administrații de la Tiraspol privind organizarea repatrierii în regiune a cetățenilor și a persoanelor cu domiciliu sau reședință în Republica Moldova, Biroul Politici de Reintegrare comunicăm următoarele informații importante.

Biroul Politici de Reintegrare informează cetățenii Republicii Moldova cu domiciliul în stânga Nistrului că autoritățile publice legale ale Republicii Moldova sunt singurele în drept să negocieze cu autoritățile statelor străine organizarea transportului internațional de pasageri.

În cazul în care cetățenii intenționează să revină în Republica Moldova, este recomandat să fie consultate Alertele de călătorie pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (mfa.gov.md/ro/content/alerte-de-calatorie-covid-19) și contactarea misiunii diplomatice sau oficiului consular al Republicii Moldova din ţara de reședință, sau a celei mai apropiate misiuni diplomatice a ţării noastre, pentru precizarea informației privind punctele de trecere a frontierei accesibile pentru intrare/ieşire/tranzitare. Lista misiunilor diplomatice cu datele de contact ale acestora poate fi consultată aici:  mfa.gov.md/sites/default/files/tabel.pdf.

Biroul Politici de Reintegrare atenționează cetățenii să nu se lase induși în eroare și să se informeze doar din surse oficiale ale Republicii Moldova (misiunile diplomatice acreditate ale Republicii Moldova peste hotare, precum și alte instituții de stat), atunci când apare necesitatea de repatriere în regiune.

Biroul Politici de Reintegrare rămâne deschis pentru cooperare și va depune eforturile necesare pentru a acorda asistență cetățenilor Republicii Moldova cu domiciliu în regiunea transnistreană care vor să revină în țară.

Instituția reamintește că deciziile Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică sunt obligatorii.

loading...

Comments are closed.