Alte știri

O nouă tulpină de COVID-19, descoperită în Marea Britanie. Numărul de infectări crește rapid la Londra

Pinterest LinkedIn Tumblr

În Marea Britanie a fost identificată o nouă tulpină a virusului COVID-19. În ultimele zile peste 1000 de persoane au contractat maladia, iar oamenii de știință încearcă să stabilească dacă explozia numărului de cazuri noi are legătură cu mutația virusului, transmite Telegraph.md, cu referire la Zugo.md

Deocamdată nu există studii care să demonstreze că noua mutația ar putea cauza maladii grave. La fel, nu se cunoaște încă dacă vaccinul împotriva COVID-19 va fi ineficient împotriva tulpinii, însă specialiștii afirmă că o asemenea probabilitate este mică.

În același timp, ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock, a anunțat că în Londra și zonele din apropiere vor fi impuse noi restricții. Începând de miercuri aici se vor închide localurile, dar și unele școli, informează presa străină, cu referire la Reuters.

„Am observat în ultima săptămână o creştere puternică a virusului la Londra. Nu știm cât de mult aceasta este cauzată de noua tulpină. Indiferent care ar fi cauza, trebuie să acționăm rapid și decisiv”, a declarat Hancock.

Precizăm că, potrivit Universității Hopkins, în Marea Britanie au fost înregistrate peste 1.800.000 de infectări. Circa 65.000 de pacienți infectați au pierdut lupta cu maladia în Regatul Unit.

Toate statele Uniunii Europene vor începe vaccinarea în aceeaşi zi. Cum va fi făcută împărţirea vaccinurilor

loading...

Comments are closed.