Alte știri

O persoană care este infectată cu coronavirus ar putea să transmită boala altor 59.000 de persoane

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un medic de terapie intensivă a avertizat că o persoană care este infectată cu coronavirus ar putea să o transmită altor 59.000 de persoane.

Dr. Hugh Montgomery, profesor de medicină de terapie intensivă la Universitatea din Londra, susţine că coronavirusul este de aproximativ trei ori mai contagios decât gripa normală.

„Acest coronavirus este foarte, foarte infecţios, astfel fiecare persoană poate infecta alte trei. Nu sunt diferenţe foarte mari, dar dacă fiecare dintre aceste trei persoane contaminează alte trei, iar acest lucru se întâmplă la alte 10 se poate ajunge foarte uşor la un număr de 59.000 de oameni.” , a spus Montgomery.

Dr. Montgomery a avut, de asemenea, un avertisment puternic pentru persoanele care continuă să ignore măsurile de prevenţie impuse de autorităţi: „Va fi urât, va fi oribil pentru un număr mare de oameni – dar va fi un număr mic de oameni care se îmbolnăvesc corect şi un procent mai mic dintre cei care trebuie să vină la o unitate de terapie intensivă. Din fericire, noi o să putem salva vieţile unui număr mare de oameni.” , a spus doctorul.

Până în prezent, în Marea Britanie există 8.077 de cazuri confirmate cu Covid-19 şi 422 de decese.

Citește și: Germania lipsită de măști medicinale: Un transport de şase milioane de măşti, care a dispărut de pe un aeroport

loading...

Comments are closed.