O ţară din Europa, pusă de Trump pe lista „interzis în SUA”. Trump extinde interdicția și la multe țări din Africa și Asia

Donald Trump

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat că plănuieşte să extindă lista ţărilor ai căror cetăţeni au interdicţie de a intra pe teritoriul SUA pentru a include mai multe ţări din Europa şi Africa, relatează BBC.

Interdicţia actuală, în vigoare de doi ani, a închis graniţele SUA pentru cetăţeni din şapte ţări, majoritatea musulmane: Libia, Iran, Somalia, Siria, Yemen, Coreea de Nord şi Venezuela. Alte ţări din Europa, Africa şi Asia sunt pe lista lui Trump.

Vedem toate lucrurile care se petrec în lume, ţara noastră trebuie să fie în siguranţă”, a spus preşedintele american la Forumul Economic Mondial de la Davos, în Elveţia, miercuri.

Acesta nu a dat detalii cu privire la ţările care vor fi afectate, însă a spus că informaţiile vor apărea curând.

Lista adăugită de ţări cu interdicţie de călătorie spre SUA ar putea include Belarus, Myanmar, Eritreea, Kârgâzstan, Nigeria, Sudan şi Tanzania. Mai multe versiuni diferite ale acestei liste au fost luate în considerare de administraţia Trump timp de mai multe săptămâni, relatează presa americană.

Interdicţia de călătorie, o măsură controversată, a fost decretată de Trump la şapte zile după ce a intrat în funcţie, în ianuarie 2017.

Preşedintele Nigeriei a reacţionat la informaţiile conform cărora ţara sa ar fi vizată de o astfel de interdicţie. El a spus că aceste informaţii nu sunt decât „speculaţii”:

Am văzut informaţiile conform cărora Administraţia Trump plănuieşte să extindă lista de ţări vizate de interdicţii de călătorie. Nu vom comenta speculaţii. Vom aştepta să vedem ce se întâmplă, care vor fi implicaţiile şi consecinţele acestui decret pentru a putea comenta”, a declarat un consilier al preşedintelui nigerian.

Citește și: Liderul Nord-Coreean recunoaște că are „sentimente personale bune” față de Donald Trump

Total
0
Shares
Total
0
Share