Actual

Octavian Misic, „Omul Anului 2021” la categoria MEDICI DIN PRIMA LINIE

Pinterest LinkedIn Tumblr

Weekendul trecut, la Chișinău a avut loc gala anuală a decernării premiilor VIP Magazin. Revista mondenă a organizat pe 14 iulie evenimentul „Omul Anului 2021”. La gală au fost invitate personalități marcante din Republica Moldova, iar cei mai buni specialiști din diverse domenii au fost premiați.

Evenimentul a adunat cele mai marcante personalități din Moldova. Notorietățile din diverse domenii, precum: business, cultură, mass-media, societate, etc. s-au întâlnit, pentru a afla cine sunt norocoșii deținători ai titlului cu același nume.
Unul dintre aceste domenii este medicina, care, nu este o profesie ci este o vocaţie.

Şi, cu siguranță, nu este doar o slujbă care să te facă bogat, renumit sau să te ridice cu un cap deasupra celorlalţi. Este mai degrabă un act de curaj, sacrificiu şi dedicaţie pentru a face lumea mai sănătoasă, mai bună, mai fericită.

Printre premianți, se numără și doctorul în științe medicale, vertebroneurologul de categorie superioară și în același timp director medical al Institutul De Neurologie Și Neurochirurgie, Octavian Misic, care a primit titlul de „Omul Anului 2021” la categoria MEDICI DIN PRIMA LINIE.

Potrivit acestuia, în cei 23 de ani de activitate, Octavian Misic a obținut încrederea pacienților nu doar datorită competenței tehnice pe care o posedă, ci și faptului că este un medic pentru care comunicarea onestă și corectă, confortul pacientului, atenția, loialitatea, respectarea principiilor morale sunt esențiale în practicarea profesiei.

Abia împlinise 15 ani când am păşit în lumea medicinii, dar era sigur că acesta este domeniul în care se va regăsi. Neurologia l-a captivat prin faptul că sistemul nervos este cel mai complicat sistem şi dirijează absolut toate organele şi sistemele iar vertebroneurologia a devenit pentru el şi un hobby, e domeniul care l-a cucerit.

Primele studii medicale le-a făcut la Orhei, începând din anul 1989 la Colegiul Medical. În anul 1993 a intrat la Facultatea de Medicină a USMF, pe care a absolvit-o în 1999. Din anul patru, fiind student, a început deja să activeze la Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie, în calitate de asistent medical. Ulterior, până în anul 2002 a făcut studii postuniversitare prin rezidențiat la specialitatea neurologie timp de trei ani şi imediat după aceea a fost angajat ca medic ordinator la Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie, secţia Neurologie Generală.

A pus baza Cabinetului consultativ de vertebro-neurologie, după care din martie 2014 a devenit director medical al Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie.

Amintim că revista „Vip Magazin” organizează anual concursul Omul Anului și îi premiază pe cei care au înregistrat o ascensiune clară în diverse domenii de activitate. Anul acesta au fost acordate 60 de premii. Câștigătorii au fost aleși în rezultatul unui voting online, dar și de un juriu format din experți.

loading...

Comments are closed.