Odnostalco: Pentru această guvernare sunt primordiali banii, creditele, dar nu familia și creșterea natalității

O atitudine criminală și inumană. Așa au calificat deputații PSRM afirmațiile Guvernului PAS, potrivit cărora, ”încercările de a încuraja nașterea mai multor copii la etapa actuală nu va avea alt rezultat decât emigrarea acestor copii împreună cu părinții sau individual când vor ajunge în vârsta economic activă”. Comentariul se conține în textul avizului la inițiativa socialiștilor cu privire la instituirea unei noi prestații sociale – Capitalul familial. Deputatul socialist, Vladimir Odnostalco, a declarat că asemenea aprecieri sunt revoltătoare.

”În acest aviz pe care urmează să-l aprobe Guvernul Gavrilița sunt niște afirmații revoltătoare și inumane. Domnii din Guvern nu văd nicio problemă în faptul natalității scăzute. Ei spun că mortalitatea și natalitatea nu sunt problemele principale demografice, ci emigrarea. Da, oamenii pleacă din țară și în ultimul timp au început să fugă masiv din cauză că traiul devine imposibil. Să spui că mortalitatea și natalitatea nu au legătură cu demografia este inuman. Și despre asta vorbește ministrul Muncii. Așa ceva nu vedem nicăieri în lume. Oamenii trebuie să cunoască adevărul și felul în care sunt tratați de actuala guvernare”, a spus Odnostalco.

Potrivit deputatului, prin acest aviz Guvernul Gavrilița spune că clar că pentru PAS nu este avantajos să investească în familii și copii.

”Ei spun că nu trebuie făcute investiții în familii și nașterea copiilor pentru că nu este rentabil, deoarece oricum acești copii împreună cu familia vor pleca peste hotare. Astfel, oamenii sunt determinați să plece din țară și nu să rămână acasă. Ce motivare va avea o familie tânără astăzi să nască și să crească copii, dacă văd că Guvernul îi ignoră total”, a spus parlamentarul.
În opinia deputatului, asemenea decizii vorbesc despre un plan sistemic al Guvernului de a stopa creșterea natalității în țară. Odnostalco a declarat că această concluzie este argumentată și de recenta decizie a deputaților PAS de a nu lua în calcul perioadele de îngrijire a copiilor la ieșirea anticipată la pensie.

”Pentru această guvernare sunt primordiali banii, creditele, dar nu familia și creșterea natalității. Copiii cer investiții, dar ei nu vor să cheltuie bani. Ceea ce se întâmplă acum poartă nu doar un caracter inuman dar și criminal”, a conchis deputatul PSRM.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share