Politic

OFICIAL! Maia Sandu și Vadim Brînzan au acceptat vânzarea Aeroportului Chișinău către firma familiei Rotschild

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi s-a anunțat oficial despre finalizarea procesului de cumpărare a cotei de 95% din Avia Invest SRL, compania concesionară a Aeroportului internațional Chișinău de către NR Investments Ltd (firma familiei Rotschild). Potrivit declarației noilor proprietari, tranzacția s-a încheiat miercuri, 28 august curent, cu acceptul premierului moldovean Maia Sandu și a ministrului Economiei Vadim Brînzan.

„Ne angajăm să fim complet transparenți în administrarea Aeroportului Internațional Chișinău și să contribuim la realizarea potențialului său maxim, aducând investiții suplimentare pentru sporirea traficului și îmbunătățirea experienței atât pentru companiile aeriene cât și pentru pasagerii”, a declarat Nathaniel Rothschild.
 
Rothschild este beneficiarul exclusiv al NR Investment, care a achiziționat 95% din compania Avia Invest. Potrivit lui, compania pe care o administrează este „un partener financiar puternic și va contribui cu o bogată experiență în domeniu în beneficiul aeroportului”. Tototadă, noul proprietar își exprimă dorința de a „colabora strâns cu Guvernul Sandu în vederea dezvoltării aeroportului și asigurarea calității acestuia în conformitate cu cele mai înalte standarde europene”.

Încheierea acestei tranzacții a venit în urma unui angajament cu părțile cheie interesate, inclusiv ministrul economiei și infrastructurii Moldovei, Vadim Brinzan și prim-ministra Maia Sandu. Un acord de achiziționare a cotei de 95% din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău a fost ratificat între reprezentanții Avia Invest și beneficiarul exclusiv al NR Investments, Nat Rothschild, la 19 august.

Amintim că aceeași Maia Sandu împreună cu colegul său Andrei Năstase, pe vremea când erau în opoziție promiteau că dacă vor veni la putere vor lupta pentru reîntorcerea Aeropotului Chișinău în proprietatea statului. La fel și Dodon a promis că nu va permite vânzarea Aeroportului, dar vedem că totul s-a terminat altfel.

Aeroportul Chișinău, a fost vandut aeroportul, AIR Moldova, aeroportul international chisinau, avia invest
loading...

Comments are closed.