Alte știri

OFICIAL: Oamenii de știință din SUA lucrează neobosit la vaccinurile împotriva coronavirus

Pinterest LinkedIn Tumblr

Companiile farmaceutice din SUA lucrează împreună cu autoritățile americane pentru a produce vaccinuri și a găsi tratamente pentru a combate COVID-19, transmite Ambasada SUA din Moldova, făcând trimitere la un site oficial al Guvernului american.

Inovatorii americani se grăbesc să combată noul coronavirus, vaccinurile fiind deja în curs de dezvoltare și noi opțiuni de tratament sunt testate în Statele Unite și Asia.

Răspunsul rapid a primit un impuls în această lună, în condițiile în care președintele Trump a semnat 8,2 miliarde de dolari în fonduri federale pentru combaterea COVID-19. Finanțarea ajută agențiile federale și partenerii lor din sectorul privat să producă rapid vaccinuri și noi terapii.

„Aceste tratamente vor reduce semnificativ impactul și atingerea virusului”, a declarat Trump într-o adresă a națiunii din 11 martie. „Capacitățile de testare și testare se extind rapid, zi de zi. Ne mișcăm foarte repede. ”

În mărturia congresului din martie, dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), a spus că oamenii de știință grăbesc vaccinurile prin etapele incipiente ale dezvoltării în ritm „record”. Dar el a avertizat testarea necesară ar putea însemna un vaccin sigur și eficient pentru COVID-19 este la un an până la 18 luni distanță.

„Trebuie să ne asigurăm că este în siguranță și trebuie să ne asigurăm că funcționează”, a mărturisit Fauci.

Odată cu cursa către un vaccin în derulare, parteneriatele din SUA dezvoltă, de asemenea, noi tratamente și extind testarea pentru a salva pacienții și a conține boala.

Iată câteva dintre eforturile de salvare a vieții deja în curs de combatere a coronavirusului:

Vaccinuri

Dr. Anthony Fauci, director of the National Institute of Allergy and Infectious Diseases, testifies in March before Congress on the COVID-19 response. (© Patrick Semansky/AP Images)
Dr. Anthony Fauci, director of the National Institute of Allergy and Infectious Diseases, testifies before a House Oversight Committee hearing on preparedness for and response to the coronavirus outbreak on Capitol Hill in Washington, Wednesday, March 11, 2020. (AP Photo/Patrick Semansky)

Fauci a declarat ca numeroase vaccinuri potentiale sunt în lucrări, primii candidați vor începe testarea în următoarele doua luni. Societatea de biotehnologie Moderna, bazată în Massachusetts, în februarie a trimis primele probe din potențialul său vaccin mRNA-1273 către NIAID și Institutele Naționale de Sănătate pentru testare.

Compania biotehnologică Novavax, din Gaithersburg, Maryland, pregătește multiple vaccinuri potențiale pentru studii clinice, cu prima rundă de teste care urmează să înceapă în următoarele luni, potrivit unui comunicat al companiei din 10 martie.

Tratamente

În timp ce testele de siguranță și eficacitate a vaccinurilor sunt în desfășurare, producătorii din SUA sunt, de asemenea, ocupați la lucrările la noile metode de tratament pentru cei deja infectați. La sfârșitul lunii februarie, Gilead, din California, a început testarea noii terapii COVID-19 remdesivir în Asia și Statele Unite. Compania se așteaptă la rezultatele testelor efectuate în China până în aprilie.

Fundația Bill & Melinda Gates, din Seattle, din 12 martie a acordat 5 milioane de dolari pentru a accelera dezvoltarea Inovio Pharmaceuticals a unui dispozitiv de livrare a vaccinurilor conceput special pentru a aborda pandemia COVID-19. Dispozitivul va livra INO-4800, un potențial vaccin pe care Inovio, din Pennsylvania, se așteaptă să înceapă testarea în aprilie.

Inovio intenționează să înceapă fabricarea micului dispozitiv portabil de livrare până la sfârșitul anului.

Testarea

Companiile americane lucrează, de asemenea, pentru a selecta mai rapid oamenii pentru COVID-19. Departamentul Sănătății și Serviciilor Umane din SUA (HHS) ajută la dezvoltarea fondului primului test de mare capacitate care poate ecraniza 1.000 de pacienți pe zi și dă rezultate în trei ore.

9 martie, Autoritatea de Cercetare și Dezvoltare Avansată Biomedicală (BARDA) de la HHS a anunțat o subvenție de 699.000 USD pentru a sprijini dezvoltarea noului proces de screening bazat pe Massachusetts. Testul ar putea fi gata peste câteva săptămâni și poate fi eligibil pentru procesul prompt de autorizare a Administrației din domeniul alimentației și drogurilor din SUA.

„Diagnosticul rapid și rapid este esențial pentru clinicieni și pacienții lor pentru a trata infecțiile în mod corespunzător și pentru a lua măsuri imediate pentru a ajuta la atenuarea răspândirii COVID-19”, a declarat directorul BARDA, Rick Bright, într-o declarație.

Siteul oficial al Guvernului SUA poate fi accesat aici.

loading...

Comments are closed.