Alte știri

OFICIAL // Platformele cu date electorale, luate cu asalt în ziua turului doi de scrutin prezidențial

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe parcursul zilelor de 15-16 noiembrie 2020, când în Republica Moldova a avut loc turul doi de scrutin prezidențial și totalizarea rezultatelor preliminare modulul SIAS „Alegeri”/„Prezența la vot și Rezultatele preliminare” a fost accesat de 310 mii utilizatori unici, înregistrând, circa, 4 milioane de vizualizări, informează Telegraph.md, cu referire la CEC.

Informare din prima sursă a fost accesibilă mai ales pentru că modulul sus numit a generat date în timp real din toate secțiile de votare deschise atât pe teritoriul țării, cât și de peste hotarele ei.

În creștere a fost și numărul de utilizatori care au accesat pagina web oficială a Comisiei Electorale Centrale www.cec.md în perioada august-noiembrie, atingând 4,2 milioane de vizualizări. Din circa 500 mii de utilizatori, 68 % au accesat site-ul aflându-se pe teritoriul Republicii Moldova, iar 32 % de utilizatori au accesat pagina aflându-se în alte țări, top cinci fiind: România, Republica Italiană, Marea Britanie, Republica Federală Germania și Statele Unite ale Americii.

BREAKING NEWS // Parlamentarii au decis când reîncep ședințele Legislativului

loading...

Comments are closed.