Politic

“Olecuțîcă transpirat”, Renato Usatîi spune dacă are vreo legătura cu milionul de EURO depistat la vamă

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce vameșii moldoveni au confirmat capturarea unei sume mari de valută străină de contrabandă, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a organizat un live pe Facebook, explicând susținătorilor săi dacă are vreo legătură cu milionul de EURO ce a fost depistat la intrarea în țară.

Apariția lui Renato a fost una tensionată, el fiind vizibil deranjat de situația creată în jurul capturii de ieri. Totuși, politicianul a zis că, deocamdată, se abține de la pronunțarea unor nume și de la vociferarea calificativele în adresa acestora, pentru că este în Noaptea Învierii și nu vrea să păcătuiască.

Cu referire la capturarea transportului clandestin de EURO, Usatîi spune că vameșii au depistat pachetele cu bani în timpul efectuării procedurii de scanare a TIR-ului implicat în această acțiune de contrabandă. Din informațiile divulgate, autocamionul ar fi fost gol, fără marfă, ceea ce a dat de bănuit vameșilor moldoveni, fiind dispus controlul riguros al unității de transport, iar în final au fost depistate mai multe pachete ticsite cu bani.

Despre suma mare de EURO, presupusă a fi nu mai puțin de 1,5 milioane, politicianul afirmă că banii sunt ai unui clan criminal implicat în contrabandă cu țigări, sediul de comandă al acestui fiind la Băcioi, Chișinău, localitatea de baștină a lui Constantin Țuțu.

Renato Usatîi nu a spus de unde deține atâtea informații concrete despre procedura de verificare a TIR-ului, precum nici de unde are informații că banii ar aparține unui clan criminal din suburbia capitalei.

Amintim că vameșii moldoveni au depistat mai multe pachete cu EURO la frontiera moldo-română, pe sensul de intrare în țară, iar banii ar fi fost destinați lui Renato Usatîi, Andrian Candu și Marianei Tauber, au scris unele canale de pe Telegram.

Citește și: Milioane de EURO pentru Usatîi, Șor și Candu? Vama confirmă captura de valută din această seară

loading...

Comments are closed.