Politic

ONG-ista oligarhului Ablyazov CONFIRMĂ că a fost expulzată din UE de către autoritățile poloneze

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președinta fundației Open Dialog, Ludmila Kozlovska, prin intermediul unei postări pe Facebook a confirmat faptul că a fost expulzată din Polonia și are interdicție pe teritoriul Uniunii Europene.

Versiunea neoficială pe care o numesc autoritățile poloneze este legătura dintre fundația condusă de Kozlovska și serviciile secrete rusești, anume Open Dialog este suspectată că ar ține partea Rusiei în războiul hibrid dus contra occidentului.

Kozlovska a scris pe Facebook că a fost inclusă de către guvernul polonez în Schengen Information System (SIS) cu cererea de a-i interzice aflarea pe teritoriul Uniunii Europene. Activista spune că pasul autorităților poloneze este drept urmare a nesupunerii acesteia și a soțului său, Bartosz Kramek la guvernul polonez, Kozlovska afirmă că anume viziunile sale opoziționare au impus statul membru al UE să o expulzeze.

ONG-ul condus de Kozlovska este cunoscut printr-un lobby agresiv făcut în instituțiile europene în favoarea oligarhului kazah Mukhtar Ablyazov și împotriva dușmanilor geopolitici principali ai Rusiei în Europa de Est, Polonia și Ucraina. În 2016, după reținerea la Kiev a „raiderului nr.1 în CSI” și totodată a agentului FSB Veaceslav Platon și extrădarea acestuia în Republica Moldova, și țara noastră a intrat în vizorul Fundației Open Dialog. Aceasta sponsorizează și face lobby în instituțiile europene pentru Maia Sandu și Andrei Năstase, dar și pentru activiștii pro-ruși și partidele pro-ruse de la Chișinău, cum ar fi cel condus de Renato Usatîi. Aceste acțiuni sunt calificabile drept diversiuni dirijate sub paravanul ONG-ului de finanțatorii din Rusia în cadrul războiului hibrid dus de Kremlin și serviciile speciale de la Moscova în Europa de Est.

Cu toate că, vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari susține , că partidul pe care îl reprezintă nu are relații cu Open Dialog și președintele fundației, Ludmila Kozlovska, în cadrul unei călătorii la Bruxelles, Maia Sandu, Andrei Năstase, dar Alexandru Machedon, finanțator al PPDA și Natalia Morari vârful de lance al propagandei și lobării intereselor partidelor de opoziție apar într-o fotografie alături de președinta Open Dialog, Ludmila Kozlovska și eurodeputați specializați în critica guvernării de la Chișinău precum Cristian Preda, Siegfried Mureșan și Petras Austrevicius.

Mai mult de atât, la data de 9 mai 2017, liderii partidelor de opoziție, Maia Sandu și Andrei Năstase au fost invitați la conferința fundației Open Dialog, în cadrul căreia, cei doi au împărtășit celorlalți simpatizanți și invitați la conferință despre lupta cu guvernarea cerând ajutorul fundației în „cauza nobilă” și atingerea scopului final, accederea la guvernare.

loading...

Comments are closed.