Alte știri

Opinie: Cei care au aflat despre civilizație de la MTV – acum bagă postări și poze cu mem-uri despre cât de fericita a fost copilăria lor în mare parte sovietica și cât de incorect cresc copiii acum

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mi se face sincer milă de cei care au crescut prin gloduri, blocuri insalubre și școli distruse. Au mâncat ce a dat Domnul, au îmbrăcat porosâna sovietică, iar unicul parc de distracție a copilăriei a fost construcția nefinisată din curtea de alături.

Cei care au aflat despre civilizație de la MTV – acum bagă postări și poze cu mem-uri despre cât de fericita a fost copilăria lor în mare parte sovietica și cât de incorect cresc copiii acum. E plin wall-ul meu de share-uri despre copilăria lor fără internet (pe atunci TV aveau doar gospodarii), produse bio raw vegan (pentru că rafturile magazinelor erau pustii) și plină de jocuri în aer liber (în mare parte prășit și mersul pe jos la școală).

Știți ce, eu în copilăria mea nu vreau. Pe lângă faptul că erau părinții tineri și eu copil – nimic bun în ea nu a fost. A fost o perioadă oribilă și pentru țară și pentru oameni. Cu lipsă acută de orice, cu părinți mereu obosiți cu gandul de unde sa cumpere o pâine sau o pereche de ciorapi pe cupoane. Cu primul meu abecedar cusut din gazete „Literatura și Arta”, cu electricitate pe ore și frigul cumplit din sălile de școală – cand erai nevoit să vii cu pernuța sub fund de acasă și să scrii lecția cu degetele bocnă.
Cu profesori stresați, cu stat inexistent, cu frustrări și lipsă de orice perspectivă.

Starea aia de disperare colectivă din care copiii fugeau cum puteau. Cineva în criminal, cineva în alcool, cineva peste hotare și foarte puțini au rămas drepți. Știti cum e – în lagărele de concentrare naziste sau în gulagurile comuniste – copiii tot găseau cu ce să se joace si cum să își coloreze zilele gri în care trăiau.

Nu comparați belșugul de acum și perspectivele absolut fantastice pe care le are un adolescent care își începe viața acum – cu disperarea și pizdețul de atunci.
Iar de copiii de azi nu vă faceți griji, dragi nostalgici comuniști – ei vor crește copii integri si sper eu că fără sindromul nostru Stochlkholm colectiv.

Și știți ce, orice generație e mai bună ca cea precedentă – din simplul motiv că altfel nu ar exista civilizație și progres.

Nu încercați să opriți viitorul – adaptați-vă.
Anume asta fac copiii noștri.

autor: Anatol Untură / Dart Vader

loading...

Comments are closed.