Opinie: Cel care spunea că frigiderul este un lux, a cheltuit doar în 2016-2017 peste 200 000 EURO pentru apartamente și case!

Dumitru Alaiba, PAS, deputat PAS, fractiunea PAS, veniturile deputatilor, ONG, veniturile lui Alaiba, un deputat isi ascunde veniturile, casele de milioane ale functionarilor, Prim-ministru Filip, Intr-un PAS bun, Igor Girlea, Vlad Filat, consilierul lui Filat, PLDM, BLOCUL ACUM, ACUM, Platforma DA, PAS cu DA, fractiunea PAS, deputati noului parlament, parlamentul 2019

Video-ul din emisiunea „Într-un ”PAS” bun” m-a făcut să deschid declarația de avere și interese a domnului Alaiba (deputat PAS) —> https://declaratii.ani.md/Documen…/…/previewDocHas/id/356525
Citind această declarație am observat lucruri foarte interesante:

1. Domnul Alaiba, în 2018, a avut peste 400 000 lei venituri (în situația în care este un reprezentant al unui ONG!!!), el a avut, în 2018, mai mari venituri decât Prim-Ministrul (despre care mult scria presa „independentă”). Nu prea țin minte ca presa liberă să analizeze veniturile acestui ONG-ist, în special luând în considerare trecutul lui dubios (fiind apropiat lui „al vostru Vlad Filat”)
2. În 2016 a cumpărat 2 apartamente și un garaj, iar în 2017 o casă și un teren cu 900 m2 în intravilanul mun. Chișinău cu doar, atenție, 30 000 EURO! Unde se vând astfel de terenuri cu astfel de case, prieteni???
3. Domnul Alaiba sau soția lui dețin câte 50% în 3 SRL-uri înregistrate în Estonia, Tallinn, cu, a câte 2 500 EURO investite în fiecare SRL. Știți ce e straniu? Că în 2018 acestea nu au adus nici un venit domnului Alaiba… Care este sens să învestești în ceva atâți bani, fără ca să ți se aducă profit? Ce fel de relații are domnul Alaiba cu Estonia (una dintre țările prin care s-au spălat miliardele rusești)??? Trageți singuri concluzii, în măsura în care presa de investigație nici un deget nu a ridicat ca să investigeze patrimoniul lui Alaiba (reiterez, acel care era apropiat lui Filat atunci când se fura miliardul)
4. În perioada în care domnul Alaiba își cumpăra 2 apartamente și un garaj (2016) familia lui a găsit resurse ca să garanteze întoarcerea a 45 000 EURO pentru un oarecare cetățean (aparent din Estonia tot).
5. Soția (aparent) a domnului Alaiba a făcut și ea peste 700 000 mii lei în 2018, lucrând la o companie din Estonia (Nu rău, da?). Chiar și cu așa venituri nu cred că e posibil în 2 ani să cheltui peste 200 000 EURO pe achiziționarea atâtor imobile. Cine este soția lui Alaiba? Făcând un google, internetul îmi spune că soția lui Alaiba este fosta consilieră a lui Maia Sandu, Ionela Costachi Este aceasta adevăr?) Dacă da, atunci să știți că, aparent, doar din neamuri este alcătuit PAS-ul Maiei Sandu.  http://shok.md/…/mirii-dumitru-alaiba-si-ionela-costachi-fo…

Cum un simplu ONG-ist își poate permite să garanteze, într-un an, 45 000 EURO și să cumpere, tot în acel an, bunuri imobile în suma totală de peste 120 000 EURO, iar peste un an să mai cheltuie încă peste 100 000 EURO (terenul și casa costă, 1 000 % mai mult decât 30 000 EURO declarate de Alaiba)??? Sunt sătul să mă uit la virginele acestea politice care sunt au mâinile murdărite de corupție și tot continuă să ne prostească.

Autor: Igor Gîrlea, jurist 

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share