Politică

OPINIE // Maia Sandu și-a adus în guvern persoane loiale, nu neapărat profesioniste

Pinterest LinkedIn Tumblr

Una din caracteristicile Guvernului condus de lidera PAS, Maia Sandu, este cooptarea unor persoane loiale și afiliate politic. De această părere este analistul politic Dionis Cenușă, într-o postare pe Facebook.

“Guvernul Maiei Sandu s-a caracterizat prin aducerea oamenilor noi în sistem după câteva criterii: integritate, profesionalism, dar și loialitate/simpatii politice. Nu există vreun caz în care să fi apărut în poziții publice persoane integre, selectate fără a fi privit criteriul simpatiilor sau loialității politice”, scrie Dionis Cenușă.

În opinia lui Cenușă, promovarea unor persoane afiliate politic în Guvern este riscantă.

“Este însă un risc să promovezi persoane care în orice situație îți spun “da”. Asemenea lucru pot complace liderul politic, orientându-l spre o direcție greșită. Contează profesionalismul, integritatea și independența politică, dacă se vrea scoaterea în valoare a lucrului făcut pentru binele comun. Nu întotdeauna binele comun coincide cu binele politic al unui partid sau altul”, mai scrie analistul citat.

Citește și: Dionis Cenușă: Din recenta declarație a Maiei Sandu ar reieși că partidul acesteia nu planifică răsturnarea guvernului Chicu

loading...

Comments are closed.