Alte știri

Oponenții politici ai PSRM critică micșorarea vârstei de pensionare deoarece așa vrea FMI, declară deputatul Vlad Batrîncea

Pinterest LinkedIn Tumblr

PAS, PPDA și alte partide oponente ale PSRM critică mișcorarea vârstei de pensionare, votată la inițiativa lui Igor Dodon și a socialiștilor, deoarece așa dorește Fondul Monetar Internațional, a declarat deputatul Vlad Batrîncea în cadrul unei conferințe de presă.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Alesul poporului a explicat că PSRM a votat această lege deoarece speranța de viață în țara noastră este cu mult mai mică, iar pensionarea tuturor persoanelor la vârsta de 63 de ani, stabilită de PDM, nu ar fi fost corectă din punct de vedere social.

”Oameni buni, dvs. pentru cine lucrați: pentru cetățenii din Republica Moldova, votul cărora doriți să-l obțineți, ori pentru organismele internaționale?”, i-a întrebat Batrîncea pe oponenții politici ai PSRM.

”Dacă este să ne uităm la acele angajamente pe care DVS le oferiți în mod privat partenerilor din afara țării, deja sunteți gata să majorați vârsta de pensionare, deja sunteți gata să anulați și indexarea dublă, deja sunteți gata să micșorați practic triplu numărul primăriilor, să micșorați dublu numărul raioanelor din Republica Moldova. Pentru cine realizați această agendă?”, a mai întrebat deputatul, referindu-se și la faptul că partidele pro-occidentale sunt inclusiv pentru reducerea spitalelor din țară.

”Noi am mers categorii pe ceea pentru ce am fost trimiși în Parlament: vârsta de pensionare a revenit la 57 de ani pentru femei, 62 pentru bărbați”, a punctat socialistul.

loading...

Comments are closed.