Social

ORDIN: Care sunt spitalele împuternicite să interneze persoane suspecte sau infectate cu noul coronavirus

Pinterest LinkedIn Tumblr

Conform Ordinului intern al MSMPS nr. 222 din 04.03.2020 au fost desemnate instituțiile specializate pentru acordarea asistenței medicale pacienților care întrunesc definiția de caz pentru COVID-19, după cum urmează:

Pacicenții adulți inclusiv gravide cu forme clinice ușoare și medii – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, cu forme severe, inclusiv cu insuficiență respiratorie și necesitate în respirație dirijată – Spitalul Clinic Republican;

Copii cu forme clinice ușoare și medii – Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii;  Copiii cu forme severe, inclusiv cu insuficiență respiratorie și necesitate în respirație dirijată – Institutul Mamei și Copilului.

Concomitent au fost identificate suplimentar 2 instituții care vor fi implicate în acordarea asistenței medicale pacienților cu COVID  cu forme clinice ușoare și medii în caz de sporire a numărului acestora: Adulți: Spitalul Clinic al Ministerului sănătății, Muncii și Protecției Sociale, iar gravide, parturiente și lăuze – Maternitatea Municipală nr. 2. Asistenta medicală acordată în aceste instituții va fi acordată cu suportul consultativ al medicilor infecționiști din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”. Pentru pacienții cu forme severe, inclusiv cu insuficiență respiratorie și necesitate în respirație dirijată rămân în aceleași instituții: Spitalul Clinic Republican și Institutul Mamei și Copilului.

Menționăm că pentru asigurarea managementului calitativ al pacienților la nivelul instituțiilor selectate în comun cu OMS au fost organizate ateliere de lucru. Agenda ședințelor a inclus date despre Controlul infecțiilor și Managementul clinic al pacientului cu COVID- 19, inclusiv cu forme clinice severe.  Instituțiile selectate au fost evaluate prin prisma necesităților de dotare cu mijloace specifice în baza formularului OMS și dotate cu echipamente de protecție. Se precauta și alte posibilități de fortificare a acestora.

loading...

Comments are closed.