Social

Organizația Mondială a Sănătății avertizează: băuturile foarte fierbinți cauzează cancer!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sezonul rece pare să aibă în plan să mai rămână activ pentru ceva timp. Job-ul sau întâlnirile importante nu țin cont de vremea de afară, iar tu ești nevoită să ieși în frig. Care este primul lucru pe care îl faci ca să te încălzești? După ce te îmbraci gros cu mănuși, fular și fes în cap, pregătești repede o cană cu o băutură fierbinte. Ciocolata caldă este mai bună ca niciodată, nu?

Ei bine, trebuie să știi că specialiștii de la Organizația Mondială a Sănătății trag un semnal de alarmă foarte serios, în această perioadă. Se pare că băuturile calde sunt foarte nocive pentru organismul uman. Descoperă în rândurile de mai în jos care sunt riscurile la care ne expunem dacă bem băuturi fierbinți!

Agenția Internațională pentru cercetarea cancerului clasifică băuturile fierbinți ca fiind cancerigene. Prin băuturi fierbinți ne referim la o temperatură a lichidului de peste 65 de grade Celsius. În Statele Unite, spre exemplu, cafeaua, ceaiul, ciocolata caldă și alte lichide care se beau fierbinți au o temperatură mai scăzută de 65 de grade, în urma acestor avertismente.

Una dintre băuturile tradiționale din sudul Americii, Asia și Africa se servește la o temperatură foarte ridicată. Cercetătorii au demonstrat că în acele zone riscul de îmbolnăvire de cancer esofagian este mult mai ridicat, scrie divahair.ro.

loading...

Comments are closed.