Politic

Pachetul de legi anulat recent de Curtea Constituțională va fi examinat în Parlament

Pinterest LinkedIn Tumblr

Rectificarea bugetului de stat și pachetul de legi anulate de Curtea Constituțională vor fi examinate în Parlament, transmite Telegraph.md

Despre aceasta a anunțat într-o postare pe facebook, deputatul socialist Corneliu Furculiță.

Modificările bugetului de stat, dar și situația creată după decizia Curții Constituționale de anulare a pachetului de legi asumat de Guvern, precum și măsurule autorităților în lupta cu virusul pandemic, au fost temele de bază discutate, miercuri seara, de Consiliul coaliției de guvernare PSRM-PDM.

Participanții au decis ca rectificările la buget, inclusiv impozitarea cu 50% a taxei de 9 euro pe care o plătește fiecare pasager la aeroport, scăderea cotei TVA pentru HoReCa la 15%, facilitarea accesului producătorilor autohtoni în magazinele duty-free, să fie aprobate în ședință de Parlament. Aceasta se va face și pentru a veni cu explicații exhaustive cu scopul depășirii speculațiilor apărute în spațiul public

Consiliul coaliției a mai stabilit ca prevederile ce se referă la amânarea cu 1 an a termenului în care produsele de tutun pot fi expuse în magazine, dar și majorarea taxelor pentru industria extractive, să fie revăzute.

Părțile au apreciat suportul acordat țării noastre de către partenerii străini și au discutat despre necesitatea obținerii unui suport financiar suplimentar extern.

PSRM a evidențiat efortul guvernării pentru a acorda suport cetățenilor, dar și mediului de afaceri, în contextual stării de urgență în care se află țara noastră.

Citește și: Coaliția PSRM-PDM anunță cum va fi revotată Legea Chicu

loading...

Comments are closed.