Politic

Coaliția PSRM-PDM anunță cum va fi revotată Legea Chicu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Decizia Curţii Constituţionale de a declara neconstituțional proiectul de lege pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea, rectificările care urmează a fi operate la bugetul statului, dar şi situaţia din ţară şi măsurile luate de autorităţi în contextul luptei împotriva COVID-19 au fost principalele subiecte discutate astăzi, pe platforma Consiliului coaliţiei de guvernare, de către reprezentanţii PDM şi cei ai PSRM.

S-a convenit ca rectificările la buget, impozitarea cu 50% a taxei de 9 euro pe care o plătește fiecare pasager la aeroport, scăderea cotei TVA pentru HoReCa, facilitarea accesului producătorilor autohtoni în magazinele duty-free – toate acestea să fie aprobate în şedinţă de Parlament. Astfel, urmează să fie clarificate speculaţiile apărute recent la acest subiect în spaţiul public.

Totodată, s-a decis ca amânarea cu 1 an a termenului în care produsele de tutun pot fi expuse şi majorarea taxelor pentru industria extractivă să fie revăzute parţial.

Părţile au apreciat suportul pe care-l va oferi ţării noastre Uniunea Europeană, FMI, Banca Mondială, CEB şi alţi parteneri de dezvoltare şi au discutat despre necesitatea asumării unor angajamente clare pentru a debloca asistenţa macro-financiară din partea Uniunii Europene.

A fost salutată și decizia Comisiei Situaţii Excepţionale de a acorda ajutoare de 16 mii de lei pentru bugetarii infectaţi: medici, poliţişti, militari, salvatori.

Părţile au discutat şi despre necesităţile de echipamente de protecţie şi teste, asigurarea lucrătorilor medicali cu cele necesare, asistenţa externă oferită ţării noastre de partenerii externi, dar şi despre măsurile care urmează a fi întreprinse în contextul sărbătorilor de Paşte pentru protecţia populaţiei.

loading...

Comments are closed.