Actual

Pachetul de măsuri sociale destinat participanților la războiul de pe Nistru a fost votat în lectură finală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Participanții la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, dar și membrii familiilor lor, vor beneficia de o serie de măsuri de susținere socială. Un PROIECT de lege care prevede acest lucru a fost adoptat cu votul a 83 de deputați.

Astfel, veteranii războiului de pe Nistru, părinții și văduvele acestora vor primi o indemnizație unică în valoare de 2500 de lei.

De asemenea, proiectul de lege mai prevede includerea stagiului de cotizare a perioadei de participare la acțiunile militare și acordarea dreptului la ajutor material anual atât părinților, cât și văduvelor veteranilor de război. Participanții la războiul de pe Nistru le va mai fi acordat dreptul la alocația nominală pentru merite deosebite, indiferent de vârstă. Pentru întreg pachetul de măsuri vor fi alocate 50 de milioane de lei din bugetul de stat.

În 2022, se împlinesc 30 de ani de la izbucnirea războiului de pe Nistru. În prezent, în țara noastră sunt peste 20 de mii de veterani, care au luptat și-au riscat viețile pentru independența și integritatea Republicii Moldova.

 

loading...

Comments are closed.