Politic

Pactul cenzurii politice: cu buzele făcute și doar de bine în fața presei și a opiniei publice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pentru a nu se mai ataca în presă și în fața opiniei publice, mai multe partide vor semna un ”pact de neagresiune”, ce are principala sarcină să închidă gurile liderilor, activiștilor și votanților partidelor de dreapta, transmite Telegraph.md

Potrivit pactului de cenzură, discutat de Maia Sandu și Andrei Năstase, ”părțile se vor abține de la critici sau atacuri reciproce în spațiul public la adresa partidelor ori a reprezentanților/exponenților partidelor semnatare ale pactului”. Totodată, ”părțile vor întreprinde toate măsurile necesare pentru a asigura abținerea de la critici sau atacuri reciproce în spațiul public la adresa partidelor ori a reprezentanților/exponenților partidelor semnatare ale pactului în rândul propriilor membri, susținători, simpatizanți sau votanți”.

Pactul de cenzură va intra în vigoare la momentul semnării acestuia de către fiecare parte și va avea efecte până la finalizarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2020.

Documentul privind cenzura politică va fi semnat de Maia Sandu, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Dorin Chirtoacă și Octavian Țîcu.

Citește și: Comentatorul politic Vitali Catană apreciază decizia PPDA de a-l susține pe Grigore Cobzac

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.