Papa Francisc a cerut un schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina

Papa Francisc I, în discursul său de Paște, a amintit războiul din Ucraina și Orientul Mijlociu și a cerut eliberarea prizonierilor și ostaticilor, potrivit discursului pontifului

Francisc I a menționat că este mental cu toți cei afectați de războaie, „începând cu războaiele din Israel și Palestina, precum și din Ucraina” și le-a urat pace.

„Făcând apel la respectarea principiilor dreptului internațional, îmi exprim dorința pentru un schimb general al tuturor prizonierilor între Rusia și Ucraina. În plus, reiterez apelul meu pentru accesul umanitar în Gaza, pentru eliberarea rapidă a ostaticilor luați pe 7 octombrie și pentru o încetare imediată a focului în Fâșia Gaza”, a spus Papa.

El a subliniat, de asemenea, că „războiul este întotdeauna absurd și presupune înfrângere”.

„Nu permitem vânturilor războiului să sufle și mai puternic peste Europa și Marea Mediterană. Nu cedați logicii armelor și reînarmării. Pacea nu se construiește niciodată cu arme”, a spus Pontiful.

Recent, Papa și-a repetat apelul la negocieri pentru a pune capăt războiului. Cuvintele sale despre faptul că Ucraina ar trebui să aibă „curajul steagului alb” și să fie gata să negocieze, au provocat critici.

În comentariile ulterioare, reprezentantul Vaticanului a menționat că declarația pontifului nu a fost un apel la predarea Ucrainei, iar Kremlinul ar trebui să facă primii pași pentru negocierile de pace.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share