Alte știri

Parcursul european al Republicii Moldova – pe agenda discuțiilor secretarului de stat Tatiana Molcean cu omologul italian

Pinterest LinkedIn Tumblr

Parcursul de integrare europeană al Republicii Moldova, precum și aspecte ale colaborării bilaterale cu Republica Italiană, au fost discutate de secretarul de stat Tatiana Molcean cu Ivan Scalfarotto, secretarul de stat pentru afaceri externe în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Republicii Italiene.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Tatiana Molcean a asigurat interlocutorul despre angajamentul Republicii Moldova în avansarea dialogului cu Uniunea Europeană, referindu-se, în același timp, și la eforturile realizate în acest sens. Au fost exprimate aprecieri pentru suportul acordat de UE și Statele Membre în lupta împotriva COVID-19, în aceste zile desfășurându-se sesiuni de schimb de experiență între experții și medicii italieni și moldoveni.

La rândul său, Ivan Scalfarotto a accentuat importanța solidarității și unității pentru depășirea perioadelor de criză, precum cea cauzată de Covid-19. Oficialul a confirmat susținerea pentru parcursul european al țării noastre și a relevat importanța Parteneriatului Estic.

Interlocutorii au discutat despre stadiul actual al relațiilor bilaterale și modalitățile de valorificare a oportunităților de cooperare, inclusiv prin dinamizarea cooperării comercial-economice.

Citește și: Comisia politică externă și integrare europeană a avizat inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de împrumut cu UE

loading...

Comments are closed.