Parlamentul a votat în lectură finală: Proprietarii terenurilor agricole nu vor fi notificați despre obligativitatea achitării asigurării medicale

 

Proprietarii terenurilor cu destinație agricolă nu vor fi notificați referitor la achitarea primei de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă. Parlamentul a votat în lectura a doua proiectul care introduce modificări în Legea cu privire la mărimea, modul și termenele de achitare a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală.

De scutirea plății vor beneficia proprietarii de terenuri cu destinație agricolă, cu excepția grădinilor și loturilor pentru legumicultură, indiferent de faptul dacă au dat sau nu aceste terenuri în arendă sau folosință pe bază de contract, care concomitent fac parte din categoriile de persoane neangajate asigurate de Guvern sau fac dovada aflării peste hotarele Republicii Moldova o perioadă mai mare de 183 de zile calendaristice în cursul anului bugetar.

Modificările au fost efectuate ca urmare a solicitărilor multiple venite din partea cetățenilor din diasporă, care dețin cote de teren agricol în Republica Moldova.

Proiectul de lege, elaborat de către deputații PAS, Adrian Belîi și Radu Marian, în colaborare cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății și ai Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, a fost susținut cu votul a 75 de deputați.

Total
0
Shares
Total
0
Share