Externe

Parlamentul Armeniei a anulat legea marțială

Pinterest LinkedIn Tumblr

Parlamentul Armeniei a anulat legea marțială impusă în septembrie anul trecut. Decizia a fost adoptată cu o majoritate absolută de voturi, transmite serviciul armean al Europei Libere, informează Radio Europa Liberă

Opoziția armeană a cerut anularea legii marțiale din noiembrie anul trecut, acuzându-l pe premierul Nikol Pașinian că profită de situația creată după încetarea luptelor în Nagorno-Karabah pentru a se menține la putere.

Legea marțială interzicea manifestațiile de protest și nu permitea nici inițierea procedurii de demitere a guvernului.

Adversarii premierului Pașinian îl acuză de faptul că a pierdut războiul din Nagorno-Karabah, cedând Azerbaidjanului o mare parte a teritoriilor ocupate de forțele militare armene la începutul anilor 1990.

Susținătorii premierului afirmă însă că responsabilitatea pentru această înfrângere pică în egală măsură pe militari și fosta conducere a țării care n-au pregătit suficient de bine armata pentru acțiuni militare.

În martie, după ample proteste, Nikol Pașinian a acceptat să organizeze alegeri anticipate, care vor avea loc în luna iunie.

Citește și: Vaticanul se pregăteşte pentru al doilea Paşte în format restrâns. La unele tradiții se va renunţa în totalitate

loading...

Comments are closed.