Politic

Parlamentul începe audierile privind imixtiunea Fundației „Open Dialog” în politica internă a R. Moldova!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor de fapt şi de drept ale acuzațiilor de imixtiune din partea Fundaţiei „Otwarty Dialog” (Dialog Deschis) şi fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova și a finanțării unor partide politice va începe audierea autorităților responsabile în această săptămâna, anunță Parlamentul de la Chișinău.

Audierile vor începe vineri, 2 noiembrie. Decizia a fost luată astăzi, la ședința Comisiei de anchetă.

”Am înaintat o serie de demersuri autorităților și partidelor politice, solicitând informația necesară. Informațiile primite oficial de la instituții, la această etapă, relevă o serie de aspecte importante pentru ancheta comisiei, de aceea am decis să invităm instituțiile pentru a discuta pe marginea informațiilor furnizate. De asemenea, urmează să fie audiați și reprezentanții organizațiilor vizate de legături cu Fundația «Open Dialog», în așa fel încât comisia de anchetă să aibă o imagine completă asupra situației și să poată elabora un raport cât mai complex și echilibrat, pe care să-l prezinte în plenul Parlamentului”, a menționat Președintele Comisiei de anchetă, Igor Vremea.

La 4 octombrie curent, Legislativul a constituit Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de imixtiune a Fundației ”Dialog Deschis” și fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova și a finanțării unor partide politice. În ședința de săptămâna trecută, Parlamentul a extins cu 30 de zile termenul de prezentare a raportului Comisiei de anchetă.

comisia de acheta, parmament moldova deputat igor vremea, open dialog ludmila kozlovskaPotrivit informațiilor publice, Ludmila Kozlowska a fost extrădată din Polonia și UE, fiind bănuită că ar colabora cu serviciile secrete rusești. Activista ucraineană a primit interdicție de intrare în cele 26 de țări europene din spațiul Schengen. Recent, Serviciul de Securitate din Ucraina a pornit o anchetă împotriva activistei pe motiv de violare a unității statale ucrainești și trădare de patrie. Fundația ”Open Dialog” a primit aviz negativ de la Organizația pentru securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Totodată, Ludmila Kozlovska a fost cea care a luat apărarea radiderului Veaceslav Platon în Parlamentul European atunci cînd a acesta fost arestat și condamnat la închisoare pentru fraude bancare. Mai mult, din diferite poze reiese că doamna Kozlovska are relații de cooperare cu lideri PAS și DA, Maia Sandu și Andrei Năstase, dar și cu unii așa-ziși reprezentanți ai societății civilie din Republica Moldova, precum avocata Ana Ursachi și jurnalista Natalia Morari. Kozlovska chiar a recunoscut că ONG-ul ei, Open Dialog, achitat pentru unele călătorii cu avionul ale Maiei Sandu la Bruxelles. De menționat că unul dintre finanțatorii Fundației este oligarhul kazah, Mukhtar Ablyazov, personaj implicat în devalizarea celei mai mari bănci din Kazahstan – BTA Bank.

ludmila kozlovska, lobby pas, maia sandu bruxelles, nastase bruxelles, alexandru machedon, natalia morari, ludmila kozlovska, agenti servicii secrete ruse, agenti fsb moldova

loading...

Comments are closed.