Actualitate

Participanții la cea de-a doua ediție a Taberei parlamentare online au vizitat clădirea Legislativului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Participanții la cea de-a doua ediție a Taberei parlamentare online au fost invitați să facă o vizită la Parlament și să vadă cum arată locul unde se iau unele dintre cele mai importante decizii în stat. 

Copiii, cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani, au mers la Muzeul Parlamentului, unde au văzut copia Declarației de Independență a Țării și a Constituției Republicii Moldova. De asemenea, vizitatorii au aflat mai multe detalii importante despre activitatea Legislativului.

Ulterior, participanții Taberei parlamentare au mers în sala de ședințe în plen și în sala destinată reprezentanților mass-media. Copiii s-au arătat impresionați de felul în care arată sala în care deputații se adună și aprobă proiecte. Mai mult decât atât, participanții la tabăra Parlamentară au putut să vadă cum sunt filmate ședințele plenare, pentru a fi difuzate în regim online.

În cadrul vizitei, copiii s-au întâlnit cu Secretarii generali adjuncți ai Parlamentului, Lilia Melnic și Igor Klipii, care le-au înmânat certificate de participare și materiale informative despre Legislativ. Reprezentanții conducerii Secretariatului Parlamentului i-au felicitat pe copii și adolescenți și le-au dorit să fie, în continuare, curioși și ambițioși.

La ediția din acest an a Taberei parlamentare au participat în jur de o sută de copii, cu vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani. Aceasta s-a desfășurat, în regim online, în perioada 28 iunie – 2 iulie curent. Programul taberei a inclus cursuri de instruire în domeniul legislației, educației financiare și drepturilor și obligațiilor cetățenilor. De asemenea, participanții au avut discuții cu deputații din Legislatura a X-a.

loading...

Comments are closed.