Alte știri

Participanții taberei parlamentare au discutat cu cel mai tânăr deputat al legislaturii curente

Pinterest LinkedIn Tumblr

Copiii cu vârsta cuprinsă între 13 și 15 ani au avut ocazia să-i adreseze întrebări celui mai tânăr deputat din legislatura a X-a. Dinu Plîngău, deputatul din Fracțiunea Platforma DA Blocul ACUM, a discutat, astăzi, cu participanții taberei parlamentare.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Adolescenții s-au arătat interesați de mai multe teme, printre care educația și infrastructura din localitățile țarii. Deputatul a menționat că sistemul de educație este unul prioritar pentru aleșii poporului, iar, pentru a-l îmbunătăți, este nevoie de motivarea cadrelor didactice.

La final, Dinu Plîngău i-a îndemnat pe copii să fie sârguincioși și ambițioși. ”Oamenii care sunt perseverenți și depun efort vor avea succes în orice domeniu”, a menționat parlamentarul.

Pe parcursul zilei de astăzi, participanții au aflat de la Corneliu Crețu, șef de Direcție în cadrul Băncii Naționale a Moldovei despre elementele de siguranță a leului moldovenesc. Totodată, copiii au participat la o sesiune de informare despre relațiile Legislativului Republicii Moldova cu alte parlamente. Iar Tamara Tentiuc, șefa Direcției drepturilor copiilor din cadrul oficiului Avocatului Poporului le-a vorbit copiilor despre drepturile lor.

La a doua ediție a taberei parlamentare participă în jur de o sută de copii, cu vârstele cuprinse între 10 și 18 ani, din mai multe raioane ale țării.

loading...

Comments are closed.