Alte știri

Partidele pot să vireze banii bugetari în lupta cu Covid-19: Prima formațiune care a decis că donează

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidele pot să-și vireze banii bugetari în lupta cu Covid-19, transmite Telegraph.md

Prin derogare de la prevederile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 294/2007 privind partidele politice, pe durata stării de urgență, se permite partidelor politice utilizarea alocațiilor de la bugetul de stat în scopul donării acestora pentru reducerea răspândirii infecției COVID -19, cu transferarea în contul bancar deschis de Ministerul Finanțelor în acest sens.

Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței de ieri a Comisiei pentru Situații Excepționale (vezi Dispoziția nr. 6 din 26.03.2020).

PSRM – primul partid care a anunțat că donează subvențiile de la stat

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi, a declarat în cadrul briefingului de miercuri că Partidul Socialiștilor propune ca alocațiile de la bugetul de stat destinate partidelor politice să fie transferate în Fondul combaterii răspândirii epidemiei virusului COVID-19, deschis de Ministerul Finanțelor.

Zinaida Greceanîi a subliniat că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova își exprimă susținerea în acțiunile întreprinse de Comisia pentru Situații Excepționale în vederea combaterii răspândirii epidemiei virusului COVID-19 și este gata să acorde sprijinul necesar în acest sens.

„În această perioadă complicată, apare necesitatea urgentă de a fi procurate utilaje suplimentare, medicamente, de a stimula persoanele care activează pentru a combate răspândirea epidemiei, ceea ce atrage după sine resurse financiare neacoperite de bugetul public”, a spus Zinaida Greceanîi.

Președintele PSRM a menționat că aportul partidelor politice, printre altele, poate fi prezentat în donarea alocațiilor de la bugetul de stat, obținute ca urmare a rezultatelor alegerilor la care au participat.

Zinaida Greceanîi a remarcat că Legea privind partidele politice nu permite astfel de operațiune. În acest sens, Partidul Socialiștilor a venit cu solicitarea către Comisia pentru Situații Excepționale de a examina posibilitatea privind instituirea unei derogări, pe perioada stării de urgență, de la art 28 a Legii privind partidele politice, care ar permite utilizarea alocațiilor de la bugetul de stat pentru donarea în fondul combaterii răspândirii epidemiei virusului COVID-19.

Zinaida Greceanîi a făcut apel la toate partidele politice din Moldova, care primesc fonduri de la bugetul de stat, să susțină această inițiativă, contribuind astfel la combaterea acestei pandemii.

„Sunt sigură că doar eforturile noastre comune și susținerea reciprocă ne vor ajuta să depășim această perioadă dificilă. Sper că toate partidele politice vor susține această inițiativă”, a subliniat Zinaida Greceanîi.

 

loading...

Comments are closed.