Alte știri

Partidul Democrat solicită convocarea Consiliului Suprem de Securitate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Democrat cere convocarea în regim prioritar a Consiliului Suprem de Securitate pentru a examina instalarea celor 37 de posturi ilegale în Zona de Securitate și eliminarea imediată a acestora, transmite IPN, citat de RadioChișinău, citat de Telegraph.md

Declarația în acest sens a fost făcută de către deputatul Alexandru Jizdan, care a anunțat și despre crearea unui grup de lucru cu privire la solționarea problemei posturilor ilegale.

Alexandru Jizdan a declarat că PDM insistă asupra convocării în regim prioritar a CSS, în baza informației Guvernului, care urmează să examineze situația în mod profesionist. De asemenea, urmează să evalueze și să încadreze juridic faptele structurilor din regiunea transnistreană și să ofere o platformă sustenabilă de sprijin pentru puterea executivă.

Cât despre crearea grupului de lucru, parlamentarul a spus că vine cu această propunere în calitatea sa de președinte al Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică. Potrivit lui, din acest grup de lucru urmează să facă parte și experți din sectorul nonguvernamental, reprezentanți ai autorităților publice locale, dar și ai organelor de forță.

Deputatul a făcut apel către organizațiile internaționale de monitorizare a situației în Zona de Securitate, inclusiv cele antrenate în promovarea drepturilor omului, să sprijine necondiționat eforturile Guvernului de reanimare a procesului de negocieri și de revenire în albia normalității pentru soluționarea pașnică a conflictului transnistrean și eliminarea imediată a celor 37 de posturi ilegale.

Citește și: PSRM, despre acuzațiile privind „coruperea primarilor”: „Cei de la PAS vor ca Guvernul să nu facă nimic pentru oameni”

loading...

Comments are closed.