Partidul Maiei Sandu amenință: “Membrii PAS care nu respectă decizia conducerii vor fi dați afară din partid”

PAS, Partidul Maiei Sandu, Maia Sandu, Hâncești, alegerile din Hîncești, imPAS la Hîncești, Olesea Stamate, Biroul PAS, Grigore Cobzac, alegeri parlamentare Hîncești, candidat independent Cobzac, Stamate

Conflictul dintre organizația PAS Hâncești și conducerea centrală a partidului i-a amploare. Într-o postare pe Facebook, partidul Maiei Sandu a amenințat membrii PAS cu excluderea din partid, dacă aceștia nu vor respecta decizia luată de conducerea de vârf a formațiunii politice. 

Postarea vine ca și răspuns la declarațiile celor din PAS Hâncești, care la alegerile din 15 martie au declarat că-l vor susține pe Grigore Cobzac în detrimentul Olesei Stamate, candidat impus de Maia Sandu.

“Partidul Acțiune și Solidaritate:
Organizația Teritoriala PAS Hâncești susține candidatura Olesei Stamate!
Partidul Acțiune și Solidaritate vine cu unele precizări în legătură cu alegerile parlamentare noi din circumscripția 38, Hâncești.
Ceea ce a fost vehiculat astăzi nu reprezintă poziția Organizației Teritoriale Hâncești, ci a organizației locale din orașul Hâncești (una dintre cele 30 de organizații locale ale PAS din raionul Hâncești). Organizația Teritorială Hâncești PAS susține candidatura doamnei Olesea Stamate pentru funcția de deputat.
Dincolo de asta, conform Statutului PAS (art.58 lit.c) din Statutul PAS), decizia cu privire la desemnarea candidatului pentru alegerile parlamentare este competența exclusivă a Consiliului Politic Național PAS. La data de 18 ianuarie a.c. Consiliul Politic Național PAS a decis cu un vot covârșitor (91 pro, 3 abțineri și 0 voturi împotrivă) susținerea candidaturii Olesei Stamate la funcția de deputat în circumscripția Hâncești.
Comportamentul unor membri PAS care nu respectă decizia Consiliului Politic Național PAS va fi analizat la ședințele forurilor statutare ale partidului, care vor lua decizia potrivită.
Oamenii din Hâncești o susțin pe Olesea Stamate și ne-au oferit astăzi toate cele 500 de semnături necesare pentru înregistrarea doamnei Stamate în calitate de concurent electoral.
Le mulțumim pentru sprijin!”, se spune în mesajul formațiunii.

Marcel Petrușan, Președintele Organizației orășenești  PAS Hâncești, a venit  cu unele precizări:

„În urma noutăților de ieri apărute în presă, referitor la candidații de pe circumscripția 38, în calitate de Președinte al Organizației orășenești PAS, trebuie să mă expun și eu. Noi, cei din Hâncești, permanent am mizat pe un principiu democratic în luarea deciziilor. Prin urmare, având candidatul desemnat de centru- d-na Stamati și un candidat membru PAS, înaintat de noi, d-nul Cobzac, am hotărât dilema prin vot. Unanim, colegii au ales candidatura d-nului Cobzac, pe care și îl vom susține”.

Telegraph.md amintește că organizația PAS din Hâncești a declarat că la alegerile parlamentare noi din 15 martie, vor susține candidatura ex-deputatului Grigore Cobzac. Și asta deoarece candidatura Olesei Stamate le-ar fi fost impusă de către conducerea PAS.

Citește și: Ruptură OFICIALĂ în PAS. Organizația de la Hâncești îi întoarce spatele Maiei Sandu și spune NU Olesei Stamate

 

Total
0
Shares
Total
0
Share