Partidul Socialiștilor va avea candidatul său la alegerile din Chișinău

Astăzi, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, a făcut o declarație importantă referitoare la alegerile locale din municipiul Chișinău. Într-un briefing de presă susținut în fața Primăriei Chișinău, Dodon a anunțat că PSRM va avea propriul candidat la alegerile din această toamnă.

Mesajul lui Dodon a fost adresat locuitorilor capitalei și a avut rolul de a încuraja și mobiliza susținătorii partidului în perspectiva alegerilor. Acesta a subliniat importanța scrutinului local și necesitatea ca PSRM să aibă un reprezentant puternic pentru a prelua conducerea Primăriei Chișinău.

În discursul său, Dodon a subliniat că PSRM consideră că are tot dreptul moral și politic să preia conducerea orașului, având în vedere implicarea directă a consilierilor și membrilor partidului în realizarea majorității lucrurilor bune din ultimii ani. În acest sens, el a anunțat că în curând va fi lansată o campanie de informare despre realizările și proiectele implementate în Chișinău cu sprijinul și participarea PSRM.

Igor Dodon a adus în discuție și activitatea actualului primar al Chișinăului, Ion Ceban, subliniind că acesta a executat programul de guvernare al socialiștilor și a beneficiat de suportul său și al guvernării socialiste în primii doi ani de mandat. Dodon a evidențiat rezultatele obținute în acest timp, precum investițiile semnificative în infrastructură, modernizarea parcurilor și construcția terenurilor sportive și de joacă pentru copii.

Cu toate acestea, Dodon a afirmat că Ion Ceban s-a dezis de partidul care l-a făcut primar și de electoratul de stânga care l-a votat. În acest context, el a subliniat că PSRM are datoria morală și politică de a veni cu un candidat nou, competent și responsabil, care să câștige alegerile și să asigure dezvoltarea economică, socială și culturală a Chișinăului, fără a trăda alegătorii.

Igor Dodon a menționat că partidul are mai multe opțiuni pentru desemnarea candidatului său, însă este încă devreme pentru a dezvălui nume concrete. Cu toate acestea, el a subliniat că PSRM va avea un candidat cu șanse maxime de câștig.

În încheierea declarației, Dodon a atras atenția asupra luptei politice din toamnă, care se va da între cele două formațiuni mari din Republica Moldova – Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Socialiștilor (PSRM). Secretarul executiv al PSRM a subliniat că restul oponenților nu au șansa de a trece în turul doi al alegerilor și că cetățenii vor opta pentru candidatul PSRM. Dodon a argumentat că guvernarea PSRM a demonstrat responsabilitate și competență, în timp ce guvernarea PAS a fost acuzată de minciuni, abuzuri și împrumuturi.

Potrivit lui Dodon, rezultatul alegerilor din toamnă nu reprezintă doar o confruntare politică, ci și o chestiune de supraviețuire pentru locuitorii capitalei. El a exprimat încrederea în maturitatea și pragmatismul cetățenilor Chișinăului, subliniind că alegerea unui candidat PSRM va asigura dezvoltarea durabilă a orașului.

Total
0
Shares
Total
0
Share