Alte știri

Partidul Șor vrea mai multe funcții în Parlament, inclusiv funcția de vicepreşedinte al Parlamentului

Pinterest LinkedIn Tumblr

O funcţie în prezidiu, un membru cu drept de vot în delegația țării noastre la APCE şi un reprezentant în Biroul Permanent al Parlamentului. Sunt doar câteva dintre solicitările Partidului „ŞOR” în ceea ce privește repartizarea funcțiilor în forul legislativ, informează TV6.md

Vicepreședintele formațiunii Marina Tauber a declarat pentru TV6 că, în conformitate cu practica internaţională, fiecărei fracţiuni îi revine o funcţie de vicepreşedinte al Parlamentului, iar potrivit proporţionalităţii mandatelor, Partidului „ŞOR” ar trebui să-i revină şi şefia unei comisii permanente.

Deputatul Marina Tauber susține că, potrivit practicii internaționale, Partidului “ŞOR”, care are șase mandate de parlamentar, trebuie să-i revină o funcţie de vicepreşedinte al legislativului și nu doar.

„Funcția de vicepreședinte. O comisie care va fi condusă de noi, trebuie să avem un vicepreședinte al comisiei parlamentare, un secretar al comisiei parlamentare. Trebuie să avem dreptul să conducem o delegație parlamentară, trebuie să avem un membru cu drepturi depline la APCE, trebuie să avem un membru în Biroul Permanent”, a declarat Marina Tauber, deputat Partidul Politic „ȘOR”:

Întrebată pentru ce Comisii permanente ar opta formațiunea din care face parte, Tauber a declarat că Partidul “ȘOR” ar fi gata să preia conducerea Comisiei juridice, dar este conștientă că această funcția va fi revendicată de PAS. Astfel, spune deputatul, experiența colegilor săi ar fi utilă în Comisia Administrație Publică sau Comisia mediu și dezvoltare regională.

Marina Tauber a mai precizat că reprezentanții Partidului “ȘOR” au avut discuții cu deputații PAS, cărora i-au înaintat aceste revendicări, iar negocierile vor continua și pe parcursul zilei de miercuri.

Marți, reprezentanții PAS au avut întrevederi și cu deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, însă nu au ajuns la o înțelegere în ce privește repartizarea funcțiilor în Parlament. Deputatul BECS Vasile Bolea a declarat pentru TV6 că discuțiile s-au axat pe repartizarea comisiilor permanente, iar despre funcția de vicepreședinte al legislativului încă nu a fost vorba. Acesta a precizat că blocului ar urma să-i revină conducerea a trei sau patru comisii.

Iar deputatul PAS Sergiu Litvinenco a menționat, luni, la o emisiune televizată că la ședința în plen de joi urmează să fie delegați doi vicepreședinți ai Parlamentului, unul din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, iar altul din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Numele acestora nu sunt cunoscute, deoarece nu a fost luată o decizie finală.

Potrivit lui, trei comisii vor fi revendicate de BECS, iar una de Partidul “ȘOR”. Iar vicepreşedintele PAS Vladimir Bolea a declarat, marți, la o emisiune TV că săptămâna viitoare Republica Moldova va avea deja un Guvern învestit.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ // PSRM condamnă subordonarea politică a justiției și utilizarea magistraților în interese politice

loading...

Comments are closed.