Alte știri

PAS a anunțat condiția în care ar fi gata să voteze demiterea guvernului Chicu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) nu va vota pentru demiterea Guvernului fără a avea convingerea că va fi creat un nou Cabinet de miniştri.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta a declarat vicepreşedinta partidului, Natalia Gavriliţa.

„Acest Guvern este unul neprofesionist. Acesta întreprinde acţiuni inconsecvente, dă dovadă de aroganţă, îi acuză pe alţii şi nu ia decizii pentru a ajuta cetăţenii. Acest Guvern ar trebui demis. Dar înţelegem că acum este o criză legată de pandemia de coronavirus. Şi nu vom vota pentru demiterea Guvernului, dacă nu vom avea convingerea că putem găsi în Parlament sprijin pentru crearea unui nou Guvern eficient. Şi nu vom vota împreună cu deputaţii lui Şor, care este beneficiarul furtului miliardului”, a spus Gavriliţa.

Ea a menţionat că PAS pledează pentru alegeri parlamentare anticipate, care „ar trebui să fie desfăşurate simultan cu alegerile prezidenţiale”.

„Acest Parlament nu reprezintă voinţa cetăţenilor. Desfăşurarea alegerilor parlamentare în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale este o decizie bună. Pentru aceasta, Dodon trebuie să demisioneze. El de jumătate de an spune că alegerile ar trebui să fie organizate într-o singură zi, dar nu vrea să demisioneze. Aceasta este şi problema”, a declarat vicepreşedinta PAS.

În opinia ei, „guvernarea vrea să desfăşoare alegerile după propriile reguli”, dar nu corect şi transparent.

„De exemplu, vedem că socialiştii nu doresc să adopte legea privind organizaţiile necomerciale în redacţia propusă. Ei nu doresc, deoarece legea interzice folosirea banilor din diferite fonduri pentru campaniile politice. Iar Preşedintele Igor Dodon vrea să utilizeze în continuare în scopuri politice mijloace din fondul Galinei Dodon, a căror origine nu este cunoscută”, a spus Gavriliţa.

Citește și: Deputat ACUM despre Guvernul Sandu: Experiența din anul trecut a fost una mult prea dureroasă și dezolantă

loading...

Comments are closed.