Alte știri

PAS anunță că va semna moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) va semna moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu, care va fi propusă săptămâna viitoare de Platforma „DA”. Declarația a fost făcută astăzi de liderul fracțiunii PAS, Igor Grosu, notează Ziarul National, transmite Telegraph.md, cu referire la Deschide.md

Grosu a menționat că a făcut un schimb de opinii cu liderul fracțiunii Platformei „DA”, Alexandru Slusari, care a anunțat că săptămâna viitoare va fi înregistrată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu.

„Noi am făcut un schimb de opinii și am zis că rămâne varianta aceasta în picioare (de demitere a Guvernului Chicu n.r.). Trebuie să ne asigurăm că avem voturile necesare pentru a da jos Guvernul Chicu și pentru a numi un nou guvern. Opțiunea de a-l da pe Chicu jos este în picioare. El singur a spus… Din prestațiile sale am văzut că deja bate în retragere, își concediază angajații… Chipurile pleacă singuri, dar ei încep să părăsească corabia”, a subliniat Grosu.

Acesta a mai adăugat că și Dodon ar vrea să scape de Chicu, deoarece prin prestațiile sale îl face să piardă puncte. „Vedem că și președintele Dodon vrea să se distanțeze de Chicu. Este o povară care îl trage, bine-merci, în jos”.

Grosu a mai adăugat că e nevoie ca în acest proces de demitere și de numire a noului guvern e necesar de a implica și deputații PD.

„Ai o șansă, iar dacă nu o folosești rațional acum, atunci în următoarele șase luni nu o mai folosești (să înregistrezi o moțiune de cenzură împotriva Guvernului n.r.). Nu poți reveni pe același temei. Trebuie să facă o nouă gafă prim-ministru, ca noi să avem temei. Va trebui foarte atent să măsurăm, să discutăm, pentru ca să ia foc această inițiativă”, a conchis Igor Grosu.

Amintim că, vicepreședintele Parlamentului Alxandru Slusari a anunțat că, cel mai probabil, săptămâna viitoare Platforma DA va semna moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu și va propune și deputaților de la PAS să o semneze.

Citește și: Cum explică PSRM faptul că Ștefan Gațcan a revenit în Parlament fără a sta în autoizolare

loading...

Comments are closed.