Politic

PAS folosește actori străini în campanie electorală. Reacția formațiunii politice

Pinterest LinkedIn Tumblr

PAS folosește actori străini în campanie electorală. Aceasta după ce președinta CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, și-a anunțat susținerea pentru Maia Sandu la alegerile prezidențiale din luna noiembrie. Declarația a fost făcută de către secretarul general al Platformei DA, Ion Terguță, în cadrul emisiunii Politica de la TV8. Pe de altă parte, vicepreședintele PAS, Sergiu Litvinenco, a negat informația și a menționat că declarația lui Terguță nu este corectă din punct de vedere juridic, scrie tv8.md

Fiecare familie va primi un ajutor anual în valoare de 1 000 de lei pentru fiecare elev, anunță președintele Igor Dodon

„Dacă e să vorbim despre fraude, hai să discutăm despre fraude. Cum vedeți acest mecanism, ca toate partidele împreună să facă o contestație împotriva PAS că folosește actori străini în campanie electorală. Au venit actori străini și legislația noastră interzice în mod clar implicarea actorilor străini. Asta este contrar codului electoral al Republicii Moldova”, a declarat secretarul general al Platformei DA, Ion Terguță.

„Nu este un lucru bun ceea ce face domnul Terguță, de aceea eu nu voi răspunde acestei acuzații. Legea interzice implicarea de către concurentul electoral a cetățenilor străini în acțiunile de agitație electorală. Unde ați văzut dumneavoastră implicarea cuiva din afara țării în contextul exercitării sau efectuării unei agitații electorale? Asta spune legea și asta interzice legea. Cu tot respectul, dar nu vreau să răspund la ceea ce a spus domnul Terguță, pentru că nu are dreptate din punct de vedere juridic”, a menționat vicepreședintele PAS, Sergiu Litvinenco.

Alegerile prezidențiale vor fi organizate pe 1 noiembrie. În cursa pentru prezidențiale s-au înscris opt candidați.

Analist politic comentează apelul lui Năstase: „Oferă oamenilor o alternativă politică unită”

loading...

Comments are closed.