Social

Pas important! Adoptarea primei strategii naţionale a Moldovei de combatere a violenţei în familie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Adoptarea primei strategii naţionale a Moldovei de combatere a violenţei în familie este un pas important. Violenţa în familie apare în multe forme – de la abuz psihologic până la abuz sexual, şi apare la toate nivelurile în orice societate.

Această nouă strategie, care a fost elaborată în consultare cu organizaţiile societăţii civile, recunoaşte necesitatea de a aborda această problemă în Moldova şi de a oferi servicii integrate, inter-disciplinare, care sunt de ajutor victimelor. Îndemnăm Moldova să implementeze rapid noua strategie naţională elaborată cu suportul Centrului de Drept al Femeilor din Moldova şi Centrului Internațional La Strada, şi să ratifice Convenţia de la Istanbul a Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi violenţei în familie.

Ambasada SUA continuă să ofere sprijin direct Centrului de Drept al Femeilor din Moldova şi Centrului Internațional La Strada, şi oferă instruire avansată procurorilor, judecătorilor şi anchetatorilor în investigarea cazurilor de violență în familie. În anul curent, U.S. Embassy Moldova a oferit apoape jumătate de milion de dolari pentru programe de combatere a violenței în familie, şi planifică un angajament și mai mare pentru anul viitor.

loading...

Comments are closed.