Alte știri

PAS propune un mecanism de contestare în instanță a deciziilor ilegale ale APL

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un grup de deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), împreună cu reprezentanți ai societății civile, au elaborat un proiect de lege care va crea permise legale pentru contestarea în instanță a deciziilor ilegale ale administrației publice locale de către consilierii municipali și asociațiile obștești. Proiectul a fost ieri înregistrat în Parlament, transmite IPN.

„Noi credem că aleșii locali și asociațiile obștești trebuie să aibă posibilitatea să conteste actele normative ale administrației publice locale în instanță”, a declarat, într-un briefing de presă, deputatul PAS, Vasile Grădinaru.

De asemenea, se propune înăsprirea pedepselor pentru: ocuparea terenului public, eliberarea de acte permisive ilegale, eliberarea, avizarea sau aprobarea de proiecte în construcție ce încalcă normativele în domeniu etc.

Împreună cu Guvernul, urmează să fie definitivat și aprobat Regulamentul de demolări. „Astăzi avem mai multe decizii definitive de demolare, dar ele nu se execută pe motiv că nu este aprobat acest regulament. Construcțiile ilegale nu trebuie să se finalizeze cu amendă, ci cu dosar penal și obligatoriu – cu demolarea”, a spus el.

Deputatul susține că va fi aprobat Codul urbanismului, care va permite, pe de o parte, codificarea legislației în domeniu, iar pe de altă parte să fie exclusă multitudinea de lacune și prevederi care sunt în detrimentul interesului public.

loading...

Comments are closed.