PAS și-a reprezentat raportul pentru ultimii doi ani. Cu ce se laudă partidul de guvernământ

 

PAS a prezentat în fața Parlamentului acțiunile întreprinse în ultimii doi ani, scrie Unimedia.info

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că „nu putem face în doi ani tot ce am ratat în 30 de ani, dar am început lucruri importante”. Totodată, speakerul a menționat că „vrem ca până în 2030 UE să fie la noi acasă și niciodată să nu mai fim blocați în drumul nostru pentru dezvoltare”.

„La 11 iulie se împlinesc 2 ani de când cetățenii Republicii Moldova au obținut o victorie. O victorie în fața hoților și a celor care au sărăcit această țară de-a lungul anilor. O victorie care părea aproape imposibilă cu câțiva ani înainte. De doi ani Republica Moldova merge pe o cale nouă, calea aderării noastre la Uniunea Europeană, această cale a fost posibilă doar datorită solidarității și curajului moldovenilor, datorită rezistenții lor în fața nedreptăților. Nu putem face în doi ani tot ce am ratat în 30 de ani, dar am început lucruri importante. Vrem ca până în 2030 UE să fie la noi acasă și niciodată să nu mai fim blocați în drumul nostru pentru dezvoltare”, a spus președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Prim-ministrul, Dorin Recean, a enumerat câteva realizări.

„Acum doi ani, când guvernarea a fost preluată de PAS, Republica Moldova trebuia să facă față crizei provocate de pandemie, după care a urmat criza energetică care a fost și mai mult accentuată de atacul mișelesc al Rusiei asupra Ucrainei. Am să enumăr câteva lucruri pe care Guvernul le-a făcut pentru cetățeni. Iarna trecută, în plină criză, Guvernul a alocat peste 4 miliarde de lei pentru ca să poată acoperi jumătate din factura fiecăruia. 900 de mii de cetățeni au beneficiat de aceste. Guvernul a dublat pensia minimă, a mărit salariile bugetarilor cu 6 la sută și cu 10 la sută a celor din sfera medicală, a mărit de trei ori salariul minim pe economie. De la 1 aprilie 2023, ca și de la 1 aprilie 2022, Guvernul a indexat pensiile cu peste 15%. Asta înseamnă că pensia pentru limita de vârstă este 2600 de lei sau cu 340 de lei mai mult decât în anul 2022.

Dezvoltarea economică e prioritate, astfel Guvernul a dezvoltat programul 373, a anunțat noua politică fiscală, care lasă la dispoziția antreprenorilor peste 3 miliarde de lei pentru a fi investiți în mai multe locuri de muncă. Guvernul digitalizează și debirocratizează economia. Guvernul își axează activitatea pe obiectivul integrării europene. De aici încolo Guvernul va fi și mai organizat și mai disciplinat ca până la sfârșitul acestui an cele 9 condiționalități agreate cu Comisia Europeană să fie livrate, iar R. Moldova să demareze negocierile de aderare”, a menționat Recean.

Total
0
Shares
Total
0
Share