Pavel Filip a fost nevoit să dezmintă o posibilă alianță cu PSRM? Ce transmite liderul PDM

”Discuții productive despre situația social-politică din țară cu ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în țara noastră, cu reședința la București, Roelof van Ees”. Așa a începe postarea lui Pavel Filip pe pagina sa de pe Facebook, care a fost publicată după întâlnirea cu oficialul străin, transmite Telegraph.md

Totuși, a doua parte a mesajului relevă o altă parte a monedei.

Astfel, Filip acuză speculații publice despre o posibilă alianță cu PSRM, iar din cauza acestora ar fi fost nevoit să prezinte unele explicații diplomatului din Regatul Țărilor de Jos: ”În ciuda speculațiilor din spațiul public, am declarat repetat că Partidul Democrat consideră că singura direcție de dezvoltare a țării noastre este integrarea europeană, în activitatea sa PDM se va ghida de interesul cetățenilor. Apropierea de Uniunea Europeană se face nu prin declarații, ci prin fapte concrete”.

Telegraph.md amintește că noua conducere a PDM a avut o întâlnire de lucru cu PSRM, Zinaida Greceanîi și Igor Dodon, însă a fost exclusă o posibilă alianță politică.

Potrivit comunicatului emis după întâlnirea de la Parlament, fracțiunea PDM a propus realizarea în comun de către Guvern și Parlament a unui plan de dezvoltare a țării pe următorii ani, care să conțină măsuri concrete pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor. Părțile au convenit asupra mai multor măsuri care să contribuie în viitor la o și mai eficientă conlucrare instituțională, inclusiv printr-o comunicare mai activă, astfel încât Parlamentul și Guvernul să poată veni cu acțiuni de dezvoltare durabilă a Republicii Moldova.

Președintele PDM, Pavel Filip a insistat ca platforma socială pe care funcționează în acest moment Guvernul și majoritatea parlamentară să rămână una exclusiv bazată pe rezolvarea problemelor cetățenilor, departe de orice false dezbateri geopolitice, să urmeze direcția de dezvoltare europeană, inclusiv în ceea ce privește întărirea statului de drept și eradicarea corupției, urmărind obiectivul de modernizare și integrare europeană a Republicii Moldova.

Citește și: PDM condamnă „reacțiile virulente” ale lui Andrian Candu

Total
0
Shares
Total
0
Share