Viitorul statului discutat la Parlament: Guvernul, Parlamentul și conducerile PSRM și PDM vor elabora un plan de lucru pentru următorii ani

Guvernul și Parlamentul vor elabora un plan de lucru pentru următorii ani, asta au convenit conducerile PSRM și PDM la întâlnirea cu Președintele țării și Primul-ministru.

Principalele teme de discuție au fost legate de activitatea parlamentară și guvernamentală în perioada următoare, inclusiv cu privire la lansarea unor proiecte ample, pe termen mediu și lung. La întâlnirea de lucru au fost discutate și problemele abordate de cetățeni în cadrul vizitelor întreprinse în teritoriu de reprezentanții Președinției, Guvernului și Parlamentului.

Președintele țării, Igor Dodon, a menționat importanța acestei conlucrări, fără precedent în ultimii ani, între cele trei instituții ale statului, salutând faptul că reprezentanții acestor instituții pot sta în sfârșit la aceeași masă de lucru și pot avea o agendă comună. Șeful statului a făcut o trecere în revistă a inițiativelor sociale deja lansate și a cerut Guvernului să urgenteze implementarea lor, astfel încât, începînd cu acest an să fie îndeplinite promisiunile făcute, ca noi drumuri bune, de iluminarea localităților, dar și de alte proiecte aflate în derulare.

Liderii PSRM și PDM au făcut un schimb de opinii cu prim-ministru în ceea ce privește agenda comună de lucru a Parlamentului și Guvernului, dar au cerut și o adaptare cât mai bună a agendei guvernamentale la angajamentele pe care cele două partide și le-au asumat în fața cetățenilor. Conducerile celor două partide au prezentat în acest sens așteptările pe care le au de la echipa guvernamentală și au convenit cu primul ministru ca periodic să fie făcută o evaluare a modului în care se acționează pe cele mai importante domenii de activitate.

Fracțiunea PDM a propus realizarea în comun de către Guvern și Parlament a unui plan de dezvoltare a țării pe următorii ani, care să conțină măsuri concrete pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor. Părțile au convenit asupra mai multor măsuri care să contribuie în viitor la o și mai eficientă conlucrare instituțională, inclusiv printr-o comunicare mai activă, astfel încât Parlamentul și Guvernul să poată veni cu acțiuni de dezvoltare durabilă a Republicii Moldova.

Președintele PDM, Pavel Filip a insistat ca platforma socială pe care funcționează în acest moment Guvernul și majoritatea parlamentară să rămână una exclusiv bazată pe rezolvarea problemelor cetățenilor, departe de orice false dezbateri geopolitice, să urmeze direcția de dezvoltare europeană, inclusiv în ceea ce privește întărirea statului de drept și eradicarea corupției, urmărind obiectivul de modernizare și integrare europeană a Republicii Moldova.

Citește și: Viceprimarul capitalei despre subteranele, ce vor fi reparate: Sunt agenți economici care sunt gata să investească sub formă de donații

Total
0
Shares
Total
0
Share