Alte știri

Pavel Filip: „Alegeri parlamentare anticipate ar însemna o catastrofă”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, a comentat rezultatele celui de-al doilea tur de scrutin prezidențial, felicitând cetățenii, dar spune că alegerile parlamentare anticipate ar însemna „o catastrofă pentru Republica Moldova”.

„Felicit alegătorii, cetățenii Republicii Moldova care sunt în țară, cât și peste hotare. Această implicare masivă nu înseamnă altceva decât că nu le este indiferent ce se întâmplă în dimensiunea politică și viitorul Republicii Moldova. Acest semnal al dorinței de schimbare a fost transmis încă după turul I al alegerilor. Oamenii vor schimbare, resetare, curățare nu doar la nivel de Președinție, ci și pentru întreaga clasă politică. Din punctul nostru de vedere, se dorește o schimbare a guvernării”, a afirmat Pavel Filip.

Liderul democraților susține că există două soluții, după al doilea tur de scrutin prezidențial.

„Pasul pe care l-a făcut PDM are următoarea logică: Atunci când vorbim de schimbarea guvernării există 2 soluții. Prima este alegeri parlamentare anticipate, ceea ce din punctul nostru de vedere ar însemna o catastrofă pentru R. Moldova, dacă intrăm imediat în alegeri anticipate, după pandemie și seceta care a afectat agricultorii. Dacă mai intrăm și în alegeri parlamentare anticipate, atunci ne ducem în jos ca țară, din punct de vedere economic. O altă soluție pe care o vede PDM, pentru că acesta și a fost pasul nostru – retragerea din Guvern, este să oferim o resetare a clasei politice la nivel de Parlament”, a argumentat Filip.

În final, liderul PDM a spus că depinde doar de noi dacă vrem să dăm dovadă de solidaritate.

„Avem șansa ca, împreună cu formațiunile politice autentice, să ne așezăm la masa de dialog, să convenim un plan anti-criză și să depășim această criză în care a intrat țara noastră. Depinde doar de noi – dacă vrem să dăm dovadă de solidaritate și să arătăm cu adevărat o schimbare, o altfel de politică”, a conchis Filip.

 

 

loading...

Comments are closed.