Politic

Pavel Filip, despre șoferii băuți: Fiecare alege cu ce să ajungă acasă, cu taxiul sau cu mașina poliției

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șoferii prinși în stare de ebrietate avansată la volan vor rămâne fără permis pe o perioadă de 4 ani și vor fi obligați să muncească în folosul comunității. Parlamentul a aprobat ieri pedepse mai dure pentru aceștia. În acest contex, premierul Pavel Filip a mulțumit colegilor din Guvern care au muncit la acest pachet complex.

„Am țintit și corupția din organele de drept și sper că șoferii se vor gândi bine înainte să urce la volan după două beri. Până la urmă, fiecare alege cu ce să ajungă acasă: cu taxiul sau cu mașina poliției”, a spus Pavel Filip.

pdm, fiecare alege cu ce să ajungă acasă, cu taxiul sau cu mașina poliției, Pavel Filip. 

 

Proiectul prevede și procedura de înlăturare de la conducerea şi reţinerea mijlocului de transport. Astfel, se propune ca persoana care conduce mijlocul de transport se înlătură de la conducere dacă există temeiuri de a presupune că aceasta se află în stare de ebrietate inadmisibilă, produsă de alcool sau de alte substanţe. În aceste cazuri, persoana este obligată să accepte, la cererea organului de constatare, testarea alcoolscopică, examenul medical, prelevarea de sânge şi de eliminări ale corpului pentru analiză.

Totodată, mijlocul de transport al cărui conducător a fost înlăturat de la conducere se reţine şi, dacă nu poate fi predat proprietarului, posesorului sau reprezentantului lor, se aduce la staţia de parcare specială sau la subdiviziunea de poliţie cea mai apropiată. Mijlocul de transport reţinut se restituie proprietarului, imediat după înlăturarea temeiurilor pentru reţinere.

loading...

Comments are closed.