Politic

Pavel Filip după întrevederea cu omologul său ucrainean: Moldovenii din Ucraina vor putea învăța și pe viitor în limba română!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul Pavel Filip s-a văzut astăzi cu Premierul Ucrainei, Volodimir Groisman, la Odessa. În cadrul întâlnirii, Premierul moldovean a abordat și subiectul școlilor cu predare în limba română din Ucraina.

Pavel Filip s-a arătat convins că moldovenii și românii din Ucraina vor putea beneficia de educație în limba română, fără vreo barieră.

„Vom discuta astăzi implementarea noii legi a educației, care a fost aprobat de Rada Supremă pe 5 septembrie 2017, astfel încât implementarea acesteia să nu discrimineze în niciun fel interesele moldovenilor și românilor care locuiesc în Ucraina și ca aceștia să poată beneficia de educație fără nicio o barieră, în limba română, limba lor maternă. Sunt absolut sigur că aici nu vom avea nicio problemă pentru că Ucraina a semnat o serie de convenții internaționale”, a declarat Premierul Pavel Filip.

Amintim că recent, Rada Supremă de la Kiev a votat un proiect de lege, care prevede lichidarea şcolilor cu predare în altă limbă decât cea ucraineană. Iniţiativa îi afectează direct pe moldovenii și românii din regiunea Cernăuţi şi Ţinutul Herţa, dar şi pe cei din sudul Basarabiei.

loading...

Write A Comment