Pavel Filip: Membri PD au fost șantajați să candideze din partea blocului ACUM, sau măcar independenți

Partidul Democrat din Moldova, PDM, Pavel Filip, Plahotniuc, Vlda Plahotniuc, Jizdan, Moldova, Conferință d epresă, Octombrie, 2019

În cadrul conferinței de presă susținută astăzi de Președintele Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip și Secretarul General, Alexandru Jizdan, s-au adus probe cum Blocul ACUM și PSRM șantajează membrii PD ca aceștia să părăsească formațiunea și să adere la Blocul ACUM.

Pavel Filip susține că PD ar avea de fapt un rezultat mult mai bun la alegerile locale generale din 20 octombrie 2019, doar că membrii Partidului Democrat din Moldova din țară, au fost șantajați de Blocul ACUM și PSRM ca să părăsească formațiunea democraților, și să adere din partea partidelor de la guvernare sau cel puțin să fie candidați independenți.

83 dintre cei 204 candidați ale blocului ACUM și PSRM care au fost aleși primari în cadrul scrutinului din 20 octombrie sunt foștii edili din partea Partidului Democrat. Declarația a fost făcută de către președintele formațiunii, Pavel Filip.
Alexandu Jizdan, Secretarul general al democraților, a adus și exemple prin care un membru PD de la Aneni Noi, ar fi fost șantajat și racolat forțat de un deputat al Blocului ACUM, Moțpan Chiril. Membrul PD ar fi fost amenințat cu demiterea sa din funcția pe care o ocupa anterior dacă nu aderă la Blocul ACUM, sau cel puțin să lucreze pentru aceștia.
Video cu conferința integrală:

Total
0
Shares
Total
0
Share