Pavel Filip: Toți deputații din PDM vom dona salariile pe care le-am primit de la Parlament pentru luna martie

Când va începe PDM procesul de formare a majorităţii parlamentare, partidul democrat din moldova, vlad plahtniuc pdm, parlament moldova 2019 pavel filip, alianta pdm sprm, socialistii si democratii,

Toți deputații din fracțiunea Partidului Democrat din Moldova vor dona salariile pe care le-au primit de la Parlament pentru luna martie. Anunțul a fost făcut astăzi de președintele fracțiunii PDM, Pavel Filip.

“Având ȋn vedere că Legislativul a fost, practic, nefuncțional ȋn perioada asta, noi considerăm că banii aceștia nu se cuvin niciunui deputat, indiferent din ce partid parlamentar face parte. Fiecare dintre deputații PDM va alege o cauză socială către care ȋși va redirecționa veniturile”, a spus Pavel Filip.

“Sperăm, în continuare, în deblocarea cât mai grabnică a situației politice, astfel încât să putem lucra în beneficiul celor care ne-au trimis în Parlament, plătitorii de facto ai acestor salarii. Adresăm repetat mesajul către partidele parlamentare să dea dovadă de maturitate și să revină la agenda de priorități sociale ale cetățenilor”, a mai spus Filip.

Conform voturilor date de popor, în Parlament au acces cinci partide: PSRM cu 35 de deputați, PDM cu 30 mandate, PAS și DA – împreună 26 deputați și Partidul ȘOR – 7 mandate. De menționat că 50 de parlamentari au fost aleși pe liste de partide, iar 51 prin vot direct de cetățeni pe circumscripții uninominale. Dacă timp de 90 de zile de la data alegerilor nu se învestește un nou Guvern, legea spune că se vor organiza anticipate. Pentru alegerile din 24 februarie, CEC a cheltuit 110 de milioane de lei din bugetul de stat.

Rezultate alegeri parlamentare 24 februarie

Total
0
Shares
Total
0
Share