Pavel Filip vine cu o reacție în urma declarațiilor lui Sârbu și Candu, despre întrevederea PD-PSRM: “Au fost făcute pentru altcineva”

Pavel Filip nu exclude că cei care critică întrevederea conducerii PDM cu reprezentanții PSRM, Igor Dodon și Ion Chicu, ar fi fost supărați de faptul că nu au ajuns în funcții de conducere din cadrul formațiunii. Totodată, liderul democraților spune că anunțurile publice, lansate de deputații Sergiu Sîrbu și Andrian Candu ar fi fost făcute „pentru altcineva”, scrie deschide.md.

„Aceste declarații au fost făcute publice, nu au venit la partid, nu m-a telefonat nimeni pe mine sau colegii. Eu ajung la concluzia că aceste declarații au fost făcute pentru altcineva. Știți cum se mai întâmplă la noi când soțul felicită soția cu ziua de naștere pe Facebook. Această adresare nu este în primul rând pentru soție, dar este pentru altcineva”, a declarat el în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

Filip a mai spus că, la moment, deciziile în interiorul PDM se iau în mod democratic, fapt care deranjează pe unii.

„Eu cred că democrația internă care a apărut în PDM îi deranjează pe unii. Cineva și-a dorit ca eu să vin cu o listă de persoane pentru funcția de vicepreședinți, coordonată cu o persoană-două-trei, așa cum anterior se luau deciziile în Partidul Democrat. Eu am adunat toată fracțiunea și am propus să avem 9 vicepreședinți, responsabili pe domenii. Colegii au propus candidaturi, după care au primit buletine de vot și au avut loc alegeri secrete”, a menționat el.

De precizat este că luni seara, conducerea PDM și a PSRM a avut o întrevedere discretă la Parlament. La ședință a participat președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu. Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul discuțiilor, părțile au discutat problemele abordate de cetățeni, dar și au făcut un schimb de opinii cu prim-ministrul în ceea ce privește agenda comună de lucru a Parlamentului și Guvernului.

Totuși, nu toți democrații au fost invitați la acest eveniment. Parlamentarii Sergiu Sîrbu și Vladimir Cebotari au declarat pentru Deschide.MD că nu au participat la ședință și nu cunosc subiectele discutate.

Ulterior, deputatul Andrian Candu a anunțat că parlamentarii democrați ar trebui să susțină inițiativa colegilor din PPDA și PAS și să voteze moțiunea simplă împotriva activității ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi.

Citește și: Dumitru Diacov, despre declarația privind ireversibilitatea cursului european, propusă de ACUM: „Acolo numai despre integrarea europeană nu este vorba”

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share