Alte știri

Pe 8 martie 2020 vor avea loc alegeri repetate pentru funcția de primar în satul Călinești, raionul Fălești

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia Electorală Centrală a stabilit, pentru data de 8 martie 2020, votarea repetată în cadrul turului doi al alegerilor pentru funcția de primar al satului Călinești, raionul Fălești.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Decizia vine în contextul în care, la 13 februarie curent, Curtea de apel Bălți a respins cererea Consiliului electoral Călinești, prin care s-a solicitat confirmarea legalității alegerilor locale generale, fiind infirmată legalitatea turului doi al alegerilor pentru funcția de primar al localității respective, desfășurat în data de 3 noiembrie 2019. Decizia respectivă a fost menținută în vigoare și de Curtea Supremă de Justiție, la 19 februarie 2020.

În acest context, Comisia a declarat nule rezultatele turului doi al alegerilor pentru funcția de primar al satului Călinești, raionul Fălești, desfășurat în data de 3 noiembrie 2019, iar votarea repetată se va realiza în baza acelorași liste electorale, cu antrenarea aceluiași organ electoral, fiind schimbată componența nominală a acestuia.

Citește și: Fracțiunea PSRM s-a ales cu unul din cei mai tineri deputați din Parlament. Curtea Constituțională i-a validat mandatul lui Nichita Țurcan

loading...

Comments are closed.