Alte știri

Pe cine va susține partidul „PACE” la alegerile prezidențiale? Anunțul șefului formațiunii politice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Niciun candidat la funcția de șef de stat nu se va bucura de susținerea partidului „PACE”. Anunțul a fost făcut de către șeful formațiunii politice, Gheorghe Cavcaliuc, care a precizat că decizia a fost luată unanim în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Național Politic, transmite Telegraph.md, cu referire la Cotidianul.md

„Nu vom participa și nici nu vom susține niciun candidat la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Noi considerăm că cetățenii Republicii Moldova, simpatizanții și membrii partidului „PACE” sunt în drept singuri să decidă dacă merg sau nu merg la alegeri. Votează sau nu votează cu unul sau alt candidat.”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc.

Gheorghe Cavcaliuc susține că hotărârea a fost luată, inclusiv pentru faptul că niciun partid proeuropean nu a dat curs apelului făcut acum o lună de partidul „PACE”. Atunci, formațiunea a venit cu propunerea, ca toate partidele să-și unească eforturile și să susțină un singur candidat la alegerile prezidențiale.

„Cu părere de rău, liderii partidelor, care ne-am adresat, n-au găsit altceva decât să pună în față egoul lor și interesul îngust de partid în detrimentul societății și al țării”, a mai menționat președintele „PACE”.

Partidul”PACE”, înființat de fostul șef adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, care potrivit presei, ar deține o avere de milioane, nu a putut desemna un candidat la alegerile din 1 noiembrie. Asta după ce membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) nu i-au permis acest lucru.

Ulterior, formațiunea „PACE” a dat în judecată CEC-ul.

Curtea de Apel Chișinău a calificat drept nefondată cererea formațiunii politice, iar magistrații Curții Supreme de Justiție au mențit hotărârea.

Astfel, reprezentanții „PACE” au anunțat că-și vor căuta dreptatea la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Reniță i-a cerut CEC-ului să interzică întrunirile candidaților la funcția de Președinte cu alegătorii

loading...

Comments are closed.